Tonight is the night

Det är ikväll det smäller. Den stora flytten tar sin början. Flyttbil är bokad till kl 17.00. Sen drar jag ner till det äckliga Småland. Imorgon packar vi bilen och sen åker vi till Sthlm igen. Flyttstädning bokad (i princip), billigt och bra. *hej kapitalist-svin med hushållsnära tjänster* Prisa skatteåterbäringen liksom. Ska bli fruktansvärt skönt att slippa städa.

Lugnt på jobbet idag. Har varit på avtackning med tårta nyss, smarresmask. Fredagsstämmning. Snart lunch.

Beställning

Igår kväll blev det som sagt en liten beställning från H&M. Jeans, kjol, mössa oh vantar. Kors i taket, jag tänkte försöka mig på kjol även i vinter. Nu gäller det bara att hitta ett par fins stövlar till mina tjock-vader.

Jeans 298 kr, kjol 198 kr, mössa pch vantar 79:50 kr styck.

Jaha...

Jaha, då var det klart. Lägenhetsägare har man blivit. Känns skönt. Men samtidigt känns det, ungefär: jaha, var det bara så... Ungefär som när jag köpte min fina Mulberry, jag har suktat efter den i flera år och när jag äntligen köpte den så var det bara: jaha... Men jag är självklat supernöjd och jätteglad att jag köpte den. Kanske ett töntigt exempel, det är ju rätt stor skillnad på en väska och en bostadsrätt... Men... lägenheten är ju verkligen toppen och det är bara oerhört överväldigande att bli miljonär (åt fel håll) på typ fem minuter, eller vad det tog att skriva på papprena. Men vi är supernöjda. Denna var verkligen rätt för oss, just nu :)

Inte har jag hunnit med någon shopping på H&M idag heller. Får se om jag slår till innan jag går och lägger mig.

Pusseluss!

Club-dag

Imorgon är det club-dag för oss som är medlemmar i H&M Club. Då ska jag shoppa, med 10 % rabatt :) Har spanat in ett par jeans, en cardigan, mössa och vantar och lite annat smått och gott. Återkommer med bilder när jag beställt. För jag ska beställa faktiskt, jag är ju långpendlare och då har man ingen lust att shoppa i affär på kvällen. Tyvärr... Då är man alldeles för trött.

Don't wanna jinx it...

... men snart kanske det händer. *hoppas hoppas*

66 steg

För att komma till mitt kontor måste man gå 66 trappsteg uppåt. Om man går 66 trappsteg nerår så har man väl bara 600 steg kvar tills man träffar på Djävulen antar jag. Eller varför har han nr 666? Hmm, djupa funderingar så här på lunchen...

Det pågår ett krig...

... mellan SL-busschaufförer och Stockholmskidzen. När ett kidz från Sthlm kliver på en buss så visar han/hon (särskilt honorna) sitt SL-kort ytterst nonchalant. Tittar inte på busschauffören utan försöker se as-tuff ut, bara gliiida förbi liksom. Busschaufförerna i sin tur kollar ju aldrig när någon person visar sitt kort. De kan ju oftast inte se mycket mer ointresserade ut än de gör när man försöker sticka fram kortet. Detta har resulterat i att även jag har blivit något av ett Stockholmskidz. Glider snyggt förbi busschauffören, som i sin tur ignorerar mig också. Jag skulle ju aldrig göra så i en mindre stad. I Örebro till exempel tittade man ju på chauffören i alla fall. Han/hon nickade oftast hälsande. Det skulle aldrig hända här i Storstan. Men, jag har försökt... Första dagarna försökte jag se vänlig ut och agera på ett vänligt sätt, men inte nu längre. Varför ska jag, om inte busschaufförerna gör det??

Ont

Jag har ont i ryggen. Får ont när jag sitter på pendeln. Tar alldeles för lång tid att åka just nu. Längtar tills vi får egen lägenhet och jag endast behöver åka 39 minuter :) Det är en viss skillnad mot 1 timme och lite till. Känner att jag måste komma igång med någon typ av träning också. Blir alldeles för stillasittande när jag pendlar och sen sitter på jobbet också. Ska försöka ta tag i det snart. Börjar så smått känna mig tjock, och det känns inte bra. Oh well...
Vi ses i marshallens skugga, amen! :)

Helgen

Helgen har spenderats i resans tecken.
På fredag eftermiddag reste jag till Södra stationen och gick upp och köpte finfina födelsedagspresenter på Dona's shop på St Paulsgatan 3. Därefter blev det fika med Karin. Vi traskade till ett Wayne's på Götgatan och intog varsin smörgås. Det var gott. Sedan reste vi viddare till Gamla stan och intog en god glass. Efter lite "turistande" så reste jag med pendeln till mitt radhusområde.
På lördagen tog jag och <3 bilen till syster-yster med familj och gick på barnkalas. Våra presenter blev uppskattade, troligtvis. Det inmundigades kladdkaka, hellot kitty-tårta, kaka och cheesecake. Och lite godis. Sen reste vi hem till radhusområdet igen.
På söndagen reste vi till Barkarby och köpte en cykel till mig. Sen reste vi till skärgården och åt lunch och sedan bar det av mot söder om söder för några lägenhetsvisningar. Inget särskilt av intresse, men kul att titta lite. Efter det reste vi till Skogskyrkogården och turistade lite och sen reste vi till Globen-shopping för lite fika. Därefter reste vi vidare till Södermalm, Östermalm, Djurgården, Birkatan, Kungsholmen och slutligen centralen. Där skildes vi åt för denna gång och jag reste tillbaka till radhusområdet och <3 reste tillbaka till Hell.
Mycket resande vill jag lova.
Uppdaterar med lite fler bilder i kväll.


Min nya fina cykel.



 


































En av presenterna. En Hello Kitty-termos.

Tjeckisk öl

Igår blev det käk på krogen Soldaten Svejk. Jag åt en Schnitzel med ost och skinka inuti, och till det stekt potatis. Det var himmelskt gott faktiskt. Drack en tjeckisk öl till som hette Bohemia. Den var också riktigt god. Kanske dax att åka till Tjeckien snart... Har en bild också, men den är i mobilen och sladden är någon annanstans... Lägger upp den lite senare.

Middag

Igår kväll var jag på middag på söder. Det var trevligt. Eftersom hela familjen jag var hos är restaurang-människor så kan man alltid förvänta sig god mat. Faktum är att vi fick dillkött och potatis som huvudrätt, det är verkligen jättegott. Är man vuxen om man tycker det eller?? Men jag har nog alltid gillat det, har bara inte ätit det så ofta. Långkok är jag inte så van med. Förrätten bestod av en krämig sallad med lax och räkor. Smaskens! Till efterrätt fick vi något så enkelt som vaniljglass med varma hallon, eller hjortron. Eftersom jagär hysteriskt allergisk, typ, mot hjortron så blev det hallon för min del. Hur gott som helst. Ett glas vin och lite påfyllning hanns också med. Och en amaretto. :)
Nu är det jobb som gäller. Efter jobbet ska jag köpa födelsedagspresenter till min systerdotter som fyller 4 år på lördag.

I radhusområdet, inget nytt...

Har varit ute en sväng på motionsspåret ikväll. Gick i väldigt maklig takt, men det var skönt att komma ut. Nu ska jag duscha och glassa lite framför datorn. Hemskt intressant liv jag har. Men imorgon ska jag minsann på middag :)

Vad är det värt?

Vad är en lägenhet värd? Budgivning ger mig kalla kårar, varför är det alltid någon som bjuder över? Hur vet man vad man får tillbaka när man säljer sen? Hur mycket kommer priserna gå ner, och än viktigare, när kommer dom att gå ner? Kommer vi förlora flera hundratusen bara för att vi köper när det inte riktigt har gått ner, men troligtvis kommer sälja innan det har gått upp igen.... BLÄ!!!


I'm a commuter now

Idag var pendeln "kraftigt försenad pga signalfel i Karlberg". En halvtimme försenad till jobbet. Inte för att det spelar så stor roll om man inte har möten inbokade, men ändå... Det är väl så det är att vara "commuter". Bara att vänja sig. Skönt att man har tillgång till bil i alla fall, när det är riktiga förseningar så kan man ju faktiskt ta den, dårå.
Nu är det lunch, fasen vad dagarna går fort. Helt sjukt. Jag har redan jobbat här i 4 veckor, i 1 hel månad!! Shit. Verkligen.
Puss på er.


Dagens shopping

Har varit på Tuna-tutten med mammsen hela dagen. Det enda jag köpte var en sjal från H&M. Men det var trevligt att gå och kolla i alla affärer i alla fall. Mycket fina höstkläder som hade kommit in i butikerna.
Nu ska vi snart äta kräftor. :) Smarresmask!


Sjal från H&M, 129 kr.

Gunnel å jag

Gunnel och jag ska snart åka till Byhåla, där vi kommer ifrån. Gunnel har dock bott i den ännu större Byhålan där kråkorna flyger upp och ner, utanför min Byhåla och det är ju aningens pinsamt tycker jag. Och hon. Gunnel är bra på löpning, hon springer gärna fort, och långt. Blått är hennes favoritfärg, den färgen bär hon nästan jämt. Jag gillar mer att variera mig när det gäller klädfärger. Gunnel är hyfsat dyr i drift, i måndags köpte jag nya accessoarer till henne för nästan 2000 kr, då blev hon jätteglad. Det var länge sen jag köpte nåt sånt dyrt till mig själv :) Hon är en god vän och förhoppningsvis har vi många glada stunder framför oss.

Gunnel är min fina bil, för er som inte visste. :)

Ont i bollen

Huvudet är inte vad det borde vara idag. Måste nog se mig om efter en huvudvärkstablett snart. Idag är det fuktigt ute, och inne om man öppnar fönstret. Kan vara därför jag har ont i huvudet.

Måste jobba lite nu.

Inge mera förorten, va...

Nu lämnar jag förorten för radhusområdet (också förort kanske, men på annat sätt). Höll inte på att komma in i bilen i morse med alla grejer. Hur kommer det sig att jag har så mycket mer med mig nu när jag flyttar ut än när jag flyttade in? Så mycket har jag ju faktiskt inte handlat... :)

Imorgon åker jag hem till mammsen. Förhoppningsvis får jag träffa min kära vän S också imorgon kväll. Hon var ju rätt upptagen med festligeheter hela helgen, men jag har tryckt in mig i kalendern imorgon :) På söndag är det visningar igen, så då bär det av tillbaka till stora staden.

Nu: äta lunch!

Fika igen, igen...

Idag ska jag onsdagsfika :) Faan vad jag fikar, är en riktig kaffetant nu ju, jäkla Stockholm :) Måste börja träna om jag ska kunna fika så här mycket. Ska väl i och för sig börja träna ändå... När jag kommit på plats ordentligt, vet vart jag ska bo, osv. Troligtvis blir det Erikdalsbadet till att börja med, ett halvår. Funderade på Friskis, men är lite sur på dom för att man inte kan boka pass. Är inte särskilt sugen på att åka dit och vänta i flera timmar på att träna. Jag förlorar tillräckligt med tid på att åka pendel varje dag. Träning måste var smidigt för mig, annars blir det inte av. Ska bara checka Erikdalbadet först, kolla om man får provträna å sånt.

Imorgon flyttar jag, till min farbror. Billigt och bra, blir långt att åka till jobbet bara, men förhoppningsvis har jag något annat på g från den 15e, som är mycket närmare.

Nu drar jag från Sö' tälje för dagen. Ååå-åka pendeltåg, jag är en loser baby, jag tar inte bilen till jobbet :)

Fika igen

Idag är det fika igen, med nytt sällskap. Ska träffa en klasskompis från gymnasietiden, som också bor här i storstan. Det ska bli trevligt. Tänkte att hon får guida mig i fikaställe-djungeln som råder här, hon som bott här ett tag. ;)
Var på tre visningar i går, men ingen av lägenheterna blir aktuell för budgivning för oss. Det var en som var lite lite intressant tyckte jag, men efter nogranna funderingar så blir det inget bud. Föreningen var nästan nyb

Silverfiskar

Usch och fy. Är rätt så glad att jag ska flytta från den här lägenheten snart. Silverfiskar är verkligen inte mina polare. Usch och fy, de är så äckliga! Nästan varje dag när jag öppnar toalettdörren så är det någon som ligger och krälar på mattan. *spyr* Hoppas verkligen inte att någon har smugit sig in i resväskan så att jag får med mig någon när jag flyr härifrån. Som tur är så har jag inte sett någon kackerlacka i alla fall. De skulle ju, enligt rykte, också trivas här i lägenheten. Faan vad skabbig jag känner mig nu.

Sämsta morgonen

Idag skulle jag börja dagen så bra med att åka in till Bilia för att få mina framlyktor utbytta. I fredags när jag var där sa de åt mig att komma in under måndagen för att få hjälp med att byta. När man säger att det bara är att komma in så antog jag automagiskt att det var ett enkelt jobb som skulle gå på några minuter. När jag kom in i morse så visade det sig att det minsann skulle ta minst en timme och dessutom kostar det 1700 jävla kronor + glödlamporna. Jaha, tänkte jag... Skit-Bilia... Lämnade bilen där och fick veta att det fanns en busshållplats 100 m därifrån med en buss som går i till stan, varje halvtimme. Missade första bussen med ca 5 minuter, fick alltså vänta 25 minuter på en buss som sedan tog 20 minuter på sig att snigelåka in till centrum. Kom en timme försent till jobbet. Dessutom var jag tvungen att ta den där jävla bussen tillbaka till Bilia nu under lunchen för att hämta bilen igen. 1900 kr fattigare... Till råga på allt så regnade det när jag gick från parkeringen till jobbet.
Tack och god natt!

Mama mia

Igår packade vi lådor på förmiddagen. Eftersom det är hyfsat tråkigt så bestämde vi oss för att åka till Jkpg och äta och gå på bio. Vi tog en smaskig lunch på Liban Deli, där har dom buffé och jag tog en Deli Royal-meny med 6 st valfria meze och tre grillspett. Libanesiskt är verkligen en ny favorit för mig. Det mesta är gott och jag gillar verkligen deras smaksättning med persilja och mynta. Efter lunchen strosade vi runt på stan en stund, sen begav vi oss till Filmstaden och såg Mama mia. Filmen var rolig, när man väl hade förlikat sig med att de sjöng heeeela tiden. :) Skådisarna var duktiga och det var roligt att se kändisarna i roller som inte liknade något de gjort tidigare. Mama Mia = 4 tummar upp av 5 möjliga.
Även idag har vi packat lådor, plus att både jag och <3 har rensat ur våra garderober. Två säckar med kläder, skor och väskor åkte vi iväg med till Erikshjälpens inlämninngslåda. När det gäller packningen så känns det inte som vi kommit någonstans alls, men om man tänker efter så är det faktiskt inte så jättemycket kvar. Har packat ihop i princip hela köket och vardagsrummet, och de mesta i klädväg. 
Jag är tillbaka i storstan nu, sjukt mycket bilar på vägen upp. Nu blir det tv och en smörgås.

Mat, Liban Deli. Bl.a. grillspett, bulgur, falafel, hummus, tabbouleh...

Tröttaste trött

Jag är trött. Mycket trött. Har sovit från halv sju till halv nio. Ska nog gå och lägga mig snart, igen.

Småland

Jag är i Snålland nu. Vi ska packa lådor i helgen. Eventuellt ta en tur till Jerusalem imorgon. När jag åkte ner hit idag så tänkte jag på hur mycket jag inte gillar Småland. Kunde bara komma på två saker som jag gillar i detta landskap. Nr 1: när man kör ner till Jönköping från Ödeshög så är det väldigt fint utmed Vätterns strand. Nr 2: man kan köpa goda polkagrisar i Gränna. I övrigt är Småland ett stort nej tack för mig. Kanske beror på tråkiga upplevelser, blajjig lägenhet och allmän skitstad som man bor i. Och, ja... det var jag som lurade hit oss. Och, ja igen... det var bra för min del att flytta hit. Men en sak är säker, vi kommer aldrig tillbaka!
Om det är någon som vet något mer som är bra i Småland så får ni gärna framföra det. Och för er som blir upprörda, det är egentligen bara Nässjö som jag inte gillar...

Dagens lunch...

... kokad hjärna. Känns det som. Är så fruktansvärt varmt här inne. Vill ligga på stranden och sola och bada. Tur att det blir kallt och regn i helgen, då kanske värmen på kontoret går ner några grader tills på måndag...

RSS 2.0