Dagens shopping

Idag har jag varit i den heliga staden Jerusalem, mer känt som Jönköping kanske. Det blev lite shopping. Mest nödvändigheter som nagelfilar, pincett, nagellack och ett par jeans. Behövde ett par nya svarta jeans då mina har tappat massa färg och är närmast gråa, vilket iofs inte är fel heller, men då ska det nog vara meningen att jeansen ska vara gråa. :) Nagellacken är jag mycket nöjd med. Särskilt det från Mavala, nr 52 Toulouse. Letade i tre affärer innan jag hittade det. Fanns inte på nånstans ute på A6, men i city var lyckan gjord :)

Lite mörk bild, men det får duga.Shoppat på H&M och Kicks.

Saltå kvarn

När vi åkte hem igår så körde vi in på Saltå kvarn i Järna och handlade ekologiska varor. Dessa varor finns ju såklart i vanliga butiker också men när man ändå var på plats så kan man ju lika gärna handla där. När vi stod i kassan kom jag på att vi skulle köpa kikärter också, typ två plåtburkar kanske. <3 tyckte det skulle vara mer passande att köpa 2,5 kilo torkade kikärter. Citat: det är ju roligt att pyssla lite själv också... Själv tänkte jag mest: hur jäfla mycket hummus ska vi göra egentligen?? Butiken var trevlig i alla fall, och jag rekommenderar de som har vägarna förbi där att svänga in och handla eller ta en fika.

Utmanad

Glömde bort...
Jag har ju blivit utmanad av Karin. Ska svara på detta senare. Nu måste jag duscha och fixa lite gröt :) Ska åka in till Jerusalem senare under dagen för lite shopping.


Semester i storstan

Torsdag före midsommar: Ägnar eftermiddagen och kvällen till att köra upp till El Stockholmo. Sen sova.
Midsommarafton: Sill, lax, nubbe, och några drinkar, sen fest i Orminge av alla ställen :) (inte hemma hos Markoolio)
Midsommardagen: Slappa, grilla, dricka några öl, kolla fotboll.
Söndag efter midsommar: Tar Gunnel och kör upp på snabbvisit till Dalarna. Loppis i Rembo, antikaffär i Brunnbäck :)
Måndag: Dalarna och tillbaka till Stockholm. Sex and the City på bio. Underbart. Fika på Waynes, trevligt :)
Tisdag: Vila.
Onsdag: Sundbyberg, Texas Longhorn, Mosebacke, kändisspotting: Therese Ahlshammar, Gert Fylking. Sen vidare till Vampire Lounge för drinkar, buss from the Sluss.
Torsdag: Åka båt i skärgården. Mat på Strömma kanalbar, kändisspotting: Susanne Lanefeldt (kniiiip). Förkyld.
Fredag: Sjuk, förkyld, förstoppad och allmänt flottig i håret :) Grillning.
Lördag: Sjuk. Vila, dåliga filmer på tv, godis. 
Söndag: Mat och sen 130 km/h hem till Håla.

Det var min semester i korthet. För mer info, kontakta 07x-xxx xx xx :)

Då var det klart.

<3 har fått jobb i storstan, det är klart. Jag flyttar 14 juli, han börjar troligtvis 1 september. Yiii-haa! Måste börja leta lägenhet snarast. :)

Mobilt bredband :)

Aaaah, mobilt bredband från 3. I'm loving it. Köpte idag. Verkligen ursmidigt när man är nånstans där inte internet finns, internet-junkie som man är.
Nu ska vi tillaga enchiladas. Ha en fortsatt trevlig dag!

Semester

Nu är det semester på riktigt. Tack och adjö, återkommer om en vecka. :)

Groddar

Jag gör egna groddar :) Mest som en kul grej, inte för att jag tycker att det är jättejättejättejättegott. Jag tycker det är sådär-gott. Men dom gror i alla fall awfully fort. två dygn har det tagit, kanske två dygn kvar tills jag kan "skörda" dom. Tycker det är rätt så trevligt att ha lite groddar i en sallad till exempel. Eller på en smörgås.
Nu ska jag ner och hämta tvätten som jag tvättade igår. Här i Snålland är det tydligen poppis med torkrum som tar typ två veckor på sig att torka en tvätt.

Går inte så bra...

... för Sverige i fotbolls-EM. Ligger ju under med 2-0 mot Ryssland... Illa illa.


Välkommen till förorten

Lägenhet fixad för de första veckorna i alla fall. Förorten, here I come :) Kommer bli skitbra!

Marine-chic

Håller på att gå in mina nya chica skor med marin-tema :) Skavsåren är nära...

Tommy Hilfiger, köpta på Macy´s, NYC.

trött, tröttare, tröttast

Jag är så trött. Har sovit från kl 2 till halv 5. Inte hunnit diska än. Ska börja med lite mat nu. Diskar i morgon istället. Ska tvätta då också. Då kanske man blir mer inspirerad att göra husliga-sysslor :)


Same shit

Det blir nog ungefär samma skit idag som igår. Kanske inte ser Grease en gång till, men nån annan film ska man väl kunna försöka sig på. Ingen glass blir det nog heller, då måste jag ju nämligen gå och handla. Men man vet ju aldrig :) Nu ska jag fösöka vara duktig och diska undan litegrann.

Filmmys under filten

Senste timmarna har jag haft filmmys under filten :) Grease och Chocolate Fudge Brownie från B&J. Mysigt att vara sjuk. Synd bara att man har så ont i halsen att man inte kan sova och att bihålorna gör så ont så att man borde sova...


Snart kommer <3 hem å då blir det ugnspannkaka. Det är också smaskens.

Semester = sjuk

Såklart är jag sjuk. Ont i huvudet, ont i halsen, ont i bihålorna, lite snuvug, lite hostig, allmänt trött och sjuk... Tack och bock... Ska till AMS snart också, och anmäla min "arbetslöshets-semester" så jag får A-kassa.

Nu är det slut

Dax att ta sitt pick och pack och lämna Fimpen... Allt är överlämnat, arbetskamrater är kramade, lyckohälsningar mottagna, present mottagen, fikat uppätet.
Lite vemodigt, men samtidigt väldigt roligt att se fram emot det nya arbetet. Och tacka faan för att jag fick detta jobb, annars hade jag inte fått det som jag ska börja på nu :)
Puss och kram, nu drar jag till stan. Back on sunday, om man inte får bloggabstinens och smygbloggar hos Karin på lördag :)

Papper och stress

Papper till höger och vänster, överlämna, maila,  bjuda på fika, lämmna tillbaka nycklar till lägenheten, möte, lunch, möte, papper, papper, papper, pärm, förklara, ändra meddelande i telefonen, lämna mobil, lämna nycklar, sola, åka till Nkpg och hämta <3, åka till Sthlm, äta, sova.
Det är min dag det...

Brunisar

Då var mina brownies klara.

Och ja, jag har smakat en bit. Det får man göra. Man nästan måste. Kan ju inte bjuda på osmakade grejer sista dagen på jobbet. Då kan ju arbetskamraterna få dåliga minnen från mig, typ: uuuh, just ja, det var hon.... som bjöd på vidriga brownies...
Notera förresten den smarta bakformen som följde med i kakmixen. Toppensmart juh. Bara att vika ihop.
Jag har gjort en till förpackning också, utan nötter. Vi har allergiker på arbetet.

Baka baka, liten kaka

Ikväll ska jag baka mina brownies och packa ihop mitt tillfälliga hem. Det är så skönt att jag slipper flyttstäda. Jag behöver bara ta mitt pick och pack och gå ut genom dörren. Känns väldigt skönt. Förstår dock inte hur jag har fått med mig alla saker jag har här. Jag tog ju även hem endel förra helgen, men det är ändå ca två väskor packning kvar. Och jag har bara en väska... Hmm, pappkasse, here I come :)
Nu ska jag jobba lite innan det är dax för fika/frukost.

Promenad

Skönt att gå en liten promenad på kvällen. Tyvärr har jag glömt mina jogging/gåskor i mitt andra hem, så det blev en kort promenad i mina vanliga sneakers. Funkade helt ok.
Nu är det mitt favvo-program Leila bakar på TV4+. Hon gör så goda saker hela tiden. Smask smask. Sen är det ju SATC senare ikväll, längtar till filmen kommer. Ska bli kul att se vad glamour-donnorna har för sig på vita duken :)

Nyshoppad

Det blev inga skor. H&M hade inte de skor jag var ute efter och jag hittade inte några andra som föll mig i smaken. Däremot blev det ett nytt linne. I nån grönblå färg. Ser kanske inte så spännande ut på bilden, men jag orkade faktiskt inte ta på mig det och visa hur det faktiskt ser ut. Det är inte rätt tid i månaden för att visa sig på kort :)


Sen har jag kommit på att jag slutar på jobbet på fredag och att jag ska bjuda på fika. Men eftersom jag bor på annat ställe än mitt riktiga hem så har jag inget mjöl, socker, bakpulver, bakplåt osv. Så vad gör man? Istället för att köpa allt sånt så köpte jag faktiskt Kungsörnen Brownie-kakmix. Det får man göra, även om jag hade gillat mer att bjuda på mina egna brownies. Men vem vet, det klanske är riktigt gott. :)

Köpa skor

Nu ska jag åka in till Peking och spana på dessa skor från H&M. Är ju inte så hemma i peep-toe världen, men jag måste ju prova i alla fall. Får se om de finns hemma. Annars kanske det finns något billigt på nån annan skoaffär :)

Jaha, då var det dax igen...

Ny dag, nya uppgifter. Jag är trött, har inte så mycket att stå i på jobbet (bara 3 dagar kvar), men det känns ändå som en toppendag. Mina arbetskamrater är så söta, dom peppar varandra och är alltid mysiga och glada. Ett härligt gäng helt enkelt. Känns lite tråkigt att lämna dom efter så kort tid, men den här orten skulle gjort mig tokig efter ett tag, dessutom var det ju bara ett kort vikariat.
Nu är det time for work :)


Uppladdning

Nu har jag laddat upp inför kvällens fotboll med en supersmaskig sallad. Avspark väntar kl. 20:45 (om jag inte minns fel). Heja Sverige!









Ungdomar är roliga

I mitt jobb så ringer jag till rätt många ungdomar. Det är lite lurigt att få tag på dem. Om det står "dolt nummer" när man ringer så svarar de inte. Om man då istället ringer från sin mobil så svarar de i alla fall inte för att de inte känner igen numret. Då kan man i stället få ett roligt sms från dem, där det står: Vem är det?
De är ju för söta, de små liven. :)

Helgen i bilder :)

Tog faktiskt några enstaka bilder med kameran i helgen :)


Härlig strand i skåne


En mysig häst som gick omkring i strandkanten. Med sina häst-polare, som inte syns på bilden :)


Kafé Annorlunda vid Stenshuvud. Väl värt ett besök :)


Kakbuffé för 57 kr. Hur gott som helst. Råkade äta lite på en kaka innan jag kom på att jag skulle ta kort :)

Visning i helgen

I helgen ska vi spana fina lägenheter i Sthlm. Tre stycken ska vi hinna med på söndag eftermiddag. Tur att de ligger i närheten av varandra.

Helsingborg - Helsingör - Rödby - Puttgarden ToR

Nu är man hemma igen efter en skön långhelg. Helgen spenderades i skåne och det hanns med en lyckosam tur till Tyskland också. Jag "tjänade" ca 1300 kr på mina inköp, jämfört med om jag skulle köpt dom på systembolaget. :) Men sen tillkommer ju resan å så också, men det kan man ju inte hålla på och räkna med... Det är ju en utflykt liksom :)
Köpte hursomhelst en hel massa sprit :) Dessutom hann jag och <3 med att bada två gånger i skåne, jag lyckades med konststycket att skaffa mig en t-shirtbränna och <3 fyndade på loppis.
En lyckad helg kan man säga :)

Vill ha, vill ha, vill ha

Klockorna från Tritoni/Triwa är det många som bloggar om. Och jag är också sugen på en sån faktiskt. Skulle vilja ha den vita. Skulle vara mäkta snygg till en solbränd arm. Gillar den sportiga looken.


Great White II, 795 kr, från Tritoni.se

Flytt av bloggen

Nu ska jag flytta bloggen till ny server. Återkommer när det är klart.

Uppdatering:
Meh, här hotar dom med att det ska ta typ två dygn att flytta, å så flyttar man å det tar mindre än en minut :)

Långhelg, långhelg hela dan...

Idag blir det inte många knop gjorda. Långhelg hägrar ju kl 14. Sola och bada i Pïna Colada... typ. Dessutom är ju vädret på topp även idag. Smaskens.

Prisa skatteåterbäringen

Tack så mycket Skatteverket. 172 kr fanns på mitt konto idag. Generöst. Verkligen...
image40image42image43

Jag är sååå huslig...

Idag blev det ännu en icke hemlagad lunch i form av Felix Gulaschsoppa. Den är faktiskt rätt så god, men den ser ju verkligen inte ut som på bilden. *haha* Jag har absolut ingen lust att laga mat när det är så fint väder ute. Dessutom är jag ju ensamstående i veckorna = tråkigt att laga till sig själv, å jag har ingen frys att lägga eventuell överbliven mat i, å massa andra dåliga anledningar till att inte behöva laga mat :)
image39

Ny dag och nya tag

Idag är det fortfarande sommarväder. Härligt som bara den. Och det verkar som om det ska hålla i sig hela helgen. Vi ska nog åka och bada lite kanske. <3 kom med förslaget att vi ska åka ner till Skåne och det tycker jag låter trevligt. I Skåne finns fina stränder och sånt, så där kan man bada. :) Kanske kan ta en tur förbi Tyskland också, lite shopping är ju trevligt! Vi får se vad vi gör.

Mina nya clothes :)

Det blir inga bilderfrån min egen kanmera idag för min den tyckte opassande nog att det verkade bra att vara utan laddade batterier just idag. Eftersom jag bor lite temporärt just nu så är min batteriladdare på annat håll och några vanliga batterier har jag naturligtvis inte tillgång till. Dessutom är sladden mellan mobilen och datorn på annat ställe så det blir inga mobilbilder heller :(
Trök...
Hittade dock ett par av shortsen och blusen på H&Ms hemsida. Jeansshortsen hittade jag dock inte, inte heller armbanden. Skorna komemr ju som sagt från "coop-lookalike-affären" så där finns det inga bilder att hämta heller :)

Smaskig fika

Lakritspuck. Satan i gatan vad gott det är alltså. Och bara 160 kcal också :) Men jag ska springa bort den senare idag.
image35

Dagens lunch

Idag blev det en färdig-sallad till lunch. Med bulgur och kyckling och feta. Den var helt ok, me nkanske inte världens smakupplevelse. Säkert onyttig också. Nåväl... Nu ska jag ringa banken och snacka allvar med dom.

Shopping i Finland

Tänk vad Finland har blivit modernt. Fanns massor med affärer i Vaasa. Det har det aldrig gjort förut :)
Jag shoppade lite grann på H&M och på Citymarket (haha). Tänkte att det var bäst att göra av med de Euro som man hade. Det blev två par shorts, en blus/tunika, lite armband och ett par skor. Skorna är från Citymarket och Citymarket är typ samma som Coop Forum. Men jag skäms inte för det, jag brukar köpa skor på Coop också ibland. Billigt och bra.
Dom hade till och med Waynes coffee där borta. Jag sa till syster-yster att man nästan skulle kunna bo där i Vaasa nuförtiden, det tyckte hon kändes skrämmande... Tyckte jag också... :)
Visar bilder på mina nya clothes senare idag.

Äntligen hemma

Då var man tillbaka från Suomi-Finland dårå. Skönt. Har varit lektant och fika-monster hela helgen. Finland=fika hela dagen. Ingen löpning i helgen heller, men idag ska jag ut på en runda. Röra på det finska fläsket lita grann :)
Dax att arbeta lite nurå...

RSS 2.0