Mätt och belåten

Jag är mätt och belåten. Det smälls smällare och raketer utanför fönstret, typ. Please, kan ni sluta. Får ju ont i pensionärsöronen. Nu är kl snart tolv och 2009 börjar. Imorgon kommer det en liten årskrönika här i bloggen. Måste ju försöka komma ihåg alla spännande och mindre spännande grejer som hänt under året. 

Gott nytt år alla glada! :)  

Har nästan bestämt mig

Ska nog börja träna på Årsta gym. Inte så stort utbud, men det finns spinning och box och själva gymmet såklart. Dessutom ligger det ca 100 m hemifrån. Plus att det är hyfsat billigt. Ska gå dit och provträna, om man får. 2/1 börjar rean på korten där, så då ska jag knacka på och inhandla :) Snål som man är...

Vill ha julledigt igen. NU.

Idag är en riktig trök-dag! Har inte mycket i agendan. Vill mest gå hem och ta det lugnt i soffan, med en film och en bulle och en skinkmacka. :) Men jag är ju ledig i en vecka nu, efter idag alltså. Ska även gå hem tidigt idag, kanske kl 15.
Imorgon ska vi nog inte göra mycket alls. Äta lite god mat, kanske dricka lite champagne, inte mycket mer än så. Ska bli skönt. Nyår är min least-favourite holiday.
Nu ska jag arbeta vidare, med inte så mycket alls. :)

Julbord

Var ju på julbord för ett par helger sedan. Här kommer några smarriga bilder. Glömde ta kort på silltallriken. Men det var kanske ingen förlust för min silltallrik såg ju ganska grotesk ut eftersom jag tog så mycket där :) Sill är mumma!!


Lax och sånt.

Kallskuret och sånt.

Småvarmt och sånt.

Desserter och sånt. Allt taget med mobilkamera, alltså inte så bra kvalitet.


 


... --- ...

God jul alla fina människor där ute. Puss i påsk! :-D

Julledig

Idag är det bara halvdag på jobbet. Ska nog gå hem vid två eller något i den stilen. Då tar jag pendeln in på söder och fixar de sista julklapparna  och köper julklappspapper och snören och sånt. Måste ju slå in paketen man har köpt också. Det är viktigt har jag hört.
Råkade se Ernst jul på Tv4 igår.  Herre gud! Ibland funderar man ju på om han är blind eller, vissa saker han gör är ju bara så fula. Igår gjorde han en ljuskrona som skulle hänga över julbordet. Det var typ äpplen med kreppapper i och en naken gren från julgranen han tydligen tagit in i ett tidigare program. Jeez... Och han var så stolt! Personligen tror jag att jag hade kunnat göra något snyggare, när jag gick på lekis.
Vi rullade köttbullar igår, jag och <3, halva kvällen. Det var hemtrevligt. Ikväll ska vi fixa skinka. Imorgon bittit åker jag till Håla och firar julen där. Sen åker jag hem igen den 27:e då vi får besök av R och J. Ska bli roligt att träffas igen. :)
Nu ska jag arbeta. Snart är det fika. :)

Julstress

Ingen stress i år tänkte jag. Och ingen stress har det blivit, hittills. Hoppas att det forsätter. Idag är det solsken ute. Det är verkligen fantastiskt. Vad pigg och glad man blir. :)

Ikväll har vi julmingel på vår avdelning. Det blir säkert trevligt. Hoppas vi får glögg. Jag har inte druckit någon glögg än i år. Eller alltså, jag kanske drack lite i vintras efter nyåret men det räknas ju knappast...

Nu är det arbete igen. Lunchen är slut. Åt verkligen en delikat måltid idag. Risi-Frutti, Wasa-sandwish och banan. :)

Julbord

Nu ska vi iväg på julbord, lunchsittning. På fjäderholmarna. Gott gotti gott gott.

Taco-tallrik och shopping

Snart ska jag iväg på taco-tallrik och shopping-lunch. Ska bli riktigt trevligt. Synd bara att vädret är skitkasst. Idag verkar det inte som att det blir ljust... Kl är tolv och det är så här mörkt ute. Känns ju verkligen skittrist. Men men. Vi har ju lampor inne. Det syns ju på bilden också. Den är nämligen tagen genom fönstret.


Drive me crazy

Aaah, vilken härlig söndagsfilm. Tonårshäxan Sabrina och Entourage-killen are a match made in heaven. High School drama, just the way I like it. Detta är en av de bästa i genren, enligt mig. Men den absoluta favoriten är såklart Can't Buy me Love. Kan alla nämnvärda citat. "-You have the nicest rhodadendron in town. -Rhoda who??"
Nu väntar snart The F Word med Gordon Ramsey och sen är det säkert någon värdelös film på 4:an. Imorgon är det back to work som gäller.

En ung Dr McDreamy

Torsdag

Idag är jag mer förkyld än tidigare denna vecka. Får se om jag blir tvungen att gå hem idag. Min bordsgranne är också sjuk idag. Igår pratade vi om hur sjuka vi är och idag är hon sjukare än igår, eftersom hon är hemma, och jag är också sjukare än igår eftersom jag är på väg hem, typ. :( Fy sjutton. Jag har inte varit hemma för förkylning på många år, aldrig tror jag. Men men, man ska väl inte hålla på och tramsa och stanna på jobbet bara för att. Finns så många andra som gör så... På mitt förra arbete var båda mina kollegor sjuka hela vintern men de vägrade gå hem, för hur skulle företaget klara sig då? Världen skulle ju gå under. Jorå, så är det nog. Inte.

N.Y.C

Vill åka tillbaka. Nu. Idag.

Jag leker frihetsgudinna längst ner. April 2008

Rinn i näsan

Jag har fortfarande rinn i näsan, men inte så mycket ont i halsen längre. Däremot så nyser jag hela hela tiden. Väldigt skumt. Det killar och killar och killar i näsan. Mycket irritersamt.

Igår och idag har jag varit på utbildning. Lönesamtalsutbildning för chefer. Det var en jättebra utbildning. Jag är ju inte chef eller så, men jag är ju den som ska stötta cheferna i deras arbete och därför fick jag också gå. Verkligen intresant upplägg och kursen gav många bra råd och tips. Alla verkade tycka att den var jättebra. Och för alla er stackare som tror att ni ska få förhandla er lön varje år så kanske det kommer som en chock att så inte är fallet. Chefen bestämmer allt. :) Förhandlar din lön gör du när du ingår ett anställningsavtal. Det som är roligt är alla tips och råd som brukar komma i Aftonbladet / Expressen / Metro och liknande tidningar i februari, mars. "Så här förhandlar du din lön", "Så här får du bättre lön", "Vässa dina argument inför löneförhandlingen". Glöm allt sånt, gör ett bra jobb under året i stället. :)


I fredags...

... när jag var lite sjuk, så fick jag ett vykort från en bästis. Då blev jag alldeles rörd och började grina. Texten kladdade ihop sig på några ställen. Skulle verkligen vilja åka och hälsa på, men min plånbok är tunn som isen i Mälaren. Senare på kvällen i fredags så var det dax att slå på fontänerna igen, för då åkte ju Johan ut ur Idol. Jag gillar inte ens Johan, men det var ju så sorgligt att se hans 12 åriga fans som bölade och var ledsna. Men jag har hämtat mig nu, skönt att han åkte ur. :)

Hals-faan

Är trött på min hals nu. Den har gjort ont heela helgen lång och gör det fortfarande idag. Och igår brände jag dessutom handen på stekpannan. Fick sitta med ispåse hela kvällen. Nåja, i-landsproblemen sköljer över oss. Vår nyinköpta adventsstjärna hade dessutom ett ben som var något mörkare än de andra fyra benen. Herre gud! :)

RSS 2.0