Smakar illa

Idag känns det som om jag smakar illa. Tror det beror på att jag inte ätit frukost. För borstat tänderna har jag faktiskt gjort. Måste nog gå och köpa en smörgås snart.
Det känns som mitt hår är skitigt också... Skabbräv man är alltså...

Uppdatering: Efter frukost och lunch smakar jag nu troligtvis något bättre. :)

We're all part of a masterplan

Igår kväll var det konsert. Vi satt rakt framför scenen, så vi "såg" ganska bra. Inte för att man egentligen såg så mycket, det var ju ganska långt fram till scenen. Hur som helst, vid vissa tillfällen kändes det som att jag var 16 igen. Förutom att det ibland spelades låtar som jag aldrig hört förut. Men när klassikerna spelades så hade jag ibland god lust att kasta mig ner för trapporna och tränga mig längst fram, i gammal hederlig konsert-anda. Dessutom hade jag glömt hur ofattbart bra låten Masterplan är. Jeez! Det är klart man saknar Bonehead (mmm, Bonehede...), Guigsy och Alan, men man får försöka bortse från det och hoppas att dom har ett bra liv, vad dom nu gör i dag. Barnskötare, lokalvårdare, whatever... :)
Summan av konserten? Mmm, I'm still mad fer it. :)

Nail-damage

Mina naglar har fruktansvärt dålig kvalitet. Särskilt nu på vintern när det tydligen är väldigt torrt ute. Personligen tycker jag det är fruktansvärt fuktigt, men tydligen inte. Naglarna går i alla fall av till höger och vänster, på löpande band. Någon som har en mirakelkur att komma med? Förutom the obvious, att skaffa akrylnaglar. Not my cup of tea.
Skulle också behöva tips på den bästa brun-utan-sol produkten på marknaden. Vill ej bli orange eller fläckig, bara lite ljusbrun. Finns ju tusentals test gjorda inom området, om man googlar lite, men jag litar inte på Ebba von Sydows ultimata tips... Behöver ett mer verkligehetstroget exempel.

Det blidde inget

Blev ingen träning. Pendeltåget gick inte när jag skulle åka hem. Olycka i Älvsjö. Tog en och en halv timme att komma hem. Träningssugen vid hemkomst = nej. Men, vi kom iväg till Stalands och beställde vår hatthylla och skohylla istället. 6 veckor ungefär, skulle det ta. Möbler är verkligen värdelöst att köpa, alltid väntetid, om man inte köper på Ikea vill säga. Men man vill ju inte bara ha Ikeagrejer i sitt hem.

Tråkiga inlägg

Känner mig lite tråkig just nu. Skriver baaara om träning. Men men, jag hinner inte med så mycket mer än det just nu. Jobba hela veckan och träna vissa dagar.
Men imorgon ska jag och <3 på konsert i Globen. Oasis, minsann. Ska bli roligt. Det är ju troligtvis ganska värdelöst, men det ska bli roligt i alla fall. För 10 år sen var det ju skitbra. För 12 (herre gud) år sen var det ofattbart bra. Idag, troligtvis inte jättebra. Men, vem vet...
På lördag ska jag på stan med bästa Karin. Hon ska få äran att hjälpa mig att hitta en fin klänning till kalaset som jag och <3 ska på 21 februari. Måste ju vara lite snygg när Putte fyller år. :) Sen ska vi även spana lite glasögon. Jag behöver nya. Funderar på att köpa från SmartEyes. Billigt, ganska ok bågar, man kanske till och med kan hitta två par och variera mellan. :)
Nu ska jag jobba undan lite grejer, sen åka iväg och träna. Ben, armar, mage och kondition.

Rubrik:

Svårt att vara kreativ ibland. Oftast för min del.
Fy fasen vad vädret är tråkigt just nu. Skulle mer än gärna sitta på ett flyg till värmen just nu. Men, man kan ju inte få allt. Jag har ju fått äran att sitta här och uggla istället. Men det är ju ganska kul det också. Är det inte fantastiskt att man tycker att ett jobb faktiskt är skitkul! Det tycker jag i alla fall.
Nu ska jag ägna mig åt arbete, fika, arbete, shoppinglunch, arbete, fika, arbete, pendeltåg hem till närförorten.

Skanstull nästa

Nu har jag intagit en delikat frukost och ska bege mig mot buss eller tvärbana och åka till Skanstull. Där ska det tränas rygg, mage, axlar och bröst + lite förbränning på någon spännande maskin. C U L8er :)

Fika, skor och hatthylla

Åkte ner en sväng på stan idag. Började med en fika på John Chris Coffee, sen fortsatte vi mot Stadium och jag inhandlade ett par träningsskor. Därefter spanade vi runt i några andra butiker och tillsist drog vi till Stalands på Södermalm. Där hittade vi hatthylla och en stol till hallen. Och eftersom vi arbetar i kommunen så kunde vi ju inte handla dessa idag, som alla andra gjorde, utan vi får glatt vänta till den 27e. :) Men, den som väntar på nåt gott...

Så här ser i alla fall skon ut. Reebok, 599 kr, från Stadium.

Statistik

Dagen går i statistikens tecken. Tar fram arbetsskadestatistik på jobbet. Ska förbereda en enkät som vi kan få lite annan statistik ifrån och jag åt en räkmacka till lunch. Men vad har den med statistik att göra då, undrar ni. Jo men det är ju så att räkmacka är den statistisk mest populära mackan hos mig. Jag väljer den åtta gånger av tio. Så det så.

Skitgranne

Vi har en jävla skitgranne. När vi flyttade in i vår lägenhet så kom han ner och ringde på första dagen, för det var ju någon som bankade i väggarna och kl var ju faktiskt bara nio på lördag morgon. Jaha, ok, men vi ville bara kolla väggarna lite, vad det är för material å så så att man vet vad man ska ha för skruvar när man skruvar upp saker å så. Nåväl, sen har han hållt tyst. Tills idag. Jag var inte hemma, men <3 fick ta hand om hans utskällning. Vi är nämligen väldigt högljudda på morgonen serru. Stampar i golvet och sånt, runt kl 7. Men herre gud!!! Han bor ovanpå oss, det brukar inte höras så mycket när någon under en stampar i golvet. Dessutom går vi inte precis med elefantsteg på morgonen. Vi går ju för fan inte alls på morgonen. På sin höjd går jag två vändor mellan sovrummet och badrummet, och en sväng in i köket. Jeez! Jag blir så irriterad! Men troligtvis är han väl psyksjuk och behöver lobotomering eller nåt i den stilen. Eventuell är han bara värdelös!
I.D.I.O.T.

Uppblåst

Min mage är alldeles uppblåst idag. Jeez, hur mycket luft kan det få plats där inne liksom... Oh well, det kanske försvinner under dagen.
Ska träna ikväll. Mage, rygg och axlar är det väl tänkt att bli. Har faktiskt lite träningsvärk sen i tisdags, det känns ju jätteskönt. :)
Nu: fikapaus :)

Arbetsplan

Har suttit i möte hela dagen. Vi har utarbetat en arbetsplan för 2009. Är trött i mössan.

Dagens träning

Idag blev det lite uppvärmning, sen körde jag ben, rumpa och armar i gymmet och därefter rodd 2 km. Kändes bra, fast det var hyfsat med folk i konditionsparken idag. Lite trångt.
Är mycket nöjd med mit gymval. Dock verkar det vara lite svårt att få plats på passen. Man kan boka ett fåtal platser i en pärm å sen får man ringa samma dag som passet är för att boka resterande platser. Vi får se hur det blir med mina bokningar, ska försöka komma iväg på torsdag på spinning, får se om jag får plats.

Ska köpa nya träningskläder imorgon tror jag. Måste köpa skor också. Får hoppas på Stadium helt enkelt. :)

She's back :)

Hejsan hoppsan igen.
Nu känner jag mig verkligen taggad att börja blogga igen ;-) Höll mig ju borta länge än vissa andra i alla fall. Men jag skippade kontakten med diverse dokusåpa-kändisar.

Har hänt väldigt mycket den senaste veckan. I fredags träffade jag Kungen och Drottningen. :) Mycket spännande. De var på besök på min arbetsplats och vi vinkade glatt till dom. Finlands president var också med. Jag vinkade mest till henne, eftersom jag är så finsk som jag är. :)

I lördags började jag träna. Var och tittade på Årsta gym, men bestämde mig ganska snabbt för att skippa det sunkstället. Det var sunkigare än MT's. Källarlokal, trångt, mörkt, dåligt med maskiner. När jag åkte förbi Eriksdalsbadet på fredagskvällen så kände jag direkt att det är fanimej här jag ska träna. Det såg så mysigt ut med bassängerna som lyste upp mörkret. Sen när jag kom dit i lördags och hade betalt mina 3700 kr för ett års träning så var det faktiskt jättebra. Det fanns löpband i hundratal, crosstrainers så långt ögat nådde och massvis med cyklar och roddmaskiner. Kanske överdriver lite vad gäller antalet, men det fanns i alla fall en hel massa grejer. Dessutom ingår två instruktioner i gymmet. Det gjorde det inte på Årsta gym, där fick man betala 200 kr för det. Så summan av det hela är att jag tränar på ett ställe som känns bra, jag kan träna gym, gruppträning och simmning för 3700 kr i ett år, istället för att betala 3000 kr på ett sunkställe och dessutom 200 kr för att få en instruktion i gymmet. Man skulle kunna säga att jag betalar 500 kr extra för att simma i ett år. Och det är ju ganska billigt. :)

Nu ska jag arbeta.

Paus

Jag ska ta en bloggpaus nu. Har inget att skriva om för tillfället. Är ganska oinspirerad.
Hörs om ett tag.

Mötesdag

Tisdag är den stora mötesdagen. 10-15 sitter jag i möte. Sen är det ju i princip bara att gå hem. Man hinner inte så mycket annat dessa dagar. Tyvärr är huvudet så fyllt av information efteråt också så man blir lite extra trött. Koncentration i 4 -5 timmar är inte min bästa melodi.

Tråkigt

I morse var jag über-trött när klockan ringde. <3 blev sur är jag hade snoozat tre gånger... :) Förstår inte varför... Idag är det grått och trist ute, som vanligt. Skulle uppskatta 20 grader varmt och solsken. Det är bara att vänta. Om fyra månader kanske det är lite varmt, eller ljummet i alla fall...

Fot-fan

Kan fortfarande inte gå ordentligt. Haltar omkring. Skoj? Nej! Blir ingen träning i morgon heller. Vill träna förbränning till att börja med, eftersom jag känner mig ofattbart tjock, och det går inte så bra när man inte kan gå. Kanske skulle kunna cykla lite, men jag kan nog inte stå på cykeln... Får se hur det känns i veckan. Någon av dagarna ska jag i alla fall börja. Imorgon ska jag väga mig också. Är väl förberedd på chocken.

Could've, would've, should've

Skulle ha tränat för första gången på mitt nya gym idag. Men det kom en liten sak emellan. Nämligen mina tår. Dunkade in foten i sängbenet i morse. Resultat: Blå-svarta tår som inte går att gå med. Väldigt icke-skönt. Hoppas det känns bättre på måndag.
Imorgon: Håla.

Blaha

Tillbaka på jobbet efter lite ledighet. Det första man möts av är jobbarkompisar som har magsjuka barn hemma. Mmmm, hoppas dom smittar... Huvaligen! Vill inte.

Opp amaryllis

Titta här vilken fin amaryllis vi fick strax innan jul. Den har äntligen slagit ut. Hoppas den står sig ett tag.

Hur gick shoppingen?

Jorå, tackar som frågar... Den gick ganska bra. Det blev ett par "kostym"byxor och en väst. Och en kalender för 2009 och en ansiktskräm. Kanske kan visa lite senare. Nu ska jag äta popcorn-lunch och se på Mama Mia på dvd. :) Dessutom ska jag vira in mig i ett par filtar, det är schwweinigt med kallt här.

Hjälper Sveriges ekonomi

Nu ska jag åka in till city och hjälpa den svenska ekonomin på fötter. Jag och Blondinbella, liksom :) We do it for Sweden, damn it. :)
Eller, jag har äkta finska euro som jag ska växla in och använda på den svenska marknaden. Gills det också, eller är det den finska ekonomin som mår bättre av det? Borde ju vara den svenska, för finnar lär ju inte se skymten av dessa euro nån fler gång. Stackarna, kanske borde jag åka dit och spendera dom i stället. Eller blir det inflation då när jag kommer dit med massa pengar som dom inte trodde att dom hade längre. :) Svårt... Jag tar nog pendeln direkt till H&M och hoppas på det bästa.


För övrigt så saknar jag den här tiden idag:


Tänk när man kunde vila utanför Tybblelokalen utan att någon undrade varför. Den bjuder vi på :)


Lite vardagsrum

Bjuder på en arty-farty bild från vårt vardagsrum. Soffa och bord, och lite filtar och kuddar. Och, i bakgrunden en tavla som står på golvet och häckar.

Welcome to Beirut

Idag ska jag laga libanesiskt. Tabhoule, lammfärsbiffar (fast med nötfärs), hummus, baba ganoush, falafel, youghurtsås och rostade paprikor med pinjenötter. Måste bara åka till supermercado och köpa mynta och bröd först.  Åh, vad jobbigt. Igår på en stor affär hade dom inte mynta,. Öh, hello??? Bröden glömde vi titta efter då...
Ska försöka fotografera käket så ni kan se vilken lyxmåltid jag sätter i mig så här på söndagseftermiddagen :) Ska nog fanimej dricka lite vin till också. Gottigotti!

Uppdatering: Det blev ingen baba ganouch eller rostade paprikor. Men det räckte gott och väl ändå :) Dessutom var Liba-brödet slut på Willys, så det fick bli vanliga tråkiga pitabröd i stället.
Så här såg delikatesserna ut:


Youghurtröra (typ tsatziki), hummus, tabouhle, köttfärsbiffar och falafel.

Gooodis

Ska smarra på det här ikväll :)

Dagens

Idag har vi varit på stan och spanat. Tog en lunch på Kungshallen, kollade om det eventuellt var någon bio på g just när vi var där (men det var det inte), spanade lite på köksavdelningarna på NK och Åhlens och köpte praliner på NK Choklad. Godaste gott. Nu ser vi på Sagan om konungens återkomst. Sen blir det sovning.

Året som gått

Man vill ju inte vara sämre än alla andra bloggare där ute. Här är året som gått. :)

Januari:
<3 flyttar till mig i den största hålan av dom alla, Nässjö. Big misstake. Typ. Jag jobbar på bemanningsföretag, just för tillfället säger vi upp ca 50 personer. Det går inte så bra för företaget helt enkelt. Plus att det verkar som att det är så här det ska vara. Säg upp dom som funkar, de kan ju riskera att bli tillsvidareanställda annars, å sådana anställda vill vi ju inte ha på bemanningsföretaget.


Februari:

Spenderar en helg på hotell i Göteborg. Äter hotellfrukost och knallar runt i en helt främmande stad. Torsdagen innan denna helg blir jag uppsagd från bemanningsföretaget. Man behöver ju inte så många som arbetar med rekrytering när man säger upp hälften av de uthyrda...


Mars:
Påsken spenderas på ett kallt Öland. Snön vräker ner några av dagarna. Jag slutar på jobbet på bemanningsföretaget och börjar jobba i Finspång. Där rekryterar jag, singlehandedly, 100 sommarjobbare på 2 och en halv månader. And I do a damn fine job as well.


Öland i mars. Snö och fint väder.

April:
Första helgen i april bär det av till Öret, för Tjällossning. Overallsfesten som lockar hundratals besökare från Umeå i norr till Karlskrona i söder. Alkohol och fest i dagarna tre. Roligast är att träffa alla gamla och nya bekantskaper. Därefter bar det i princip direkt av till NYC. Shoppingparadis och steakparadis. Vill åka tillbaka i princip varje dag. Kommer hem med mycket kläder, skor och väskor. Och en massa upplevelser i bagaget såklart. Sista helgen i april spenderas återigen på Öland, denna gång med mycket bättre väder. Jag får dock en efterhängsen liten fästing på ryggen. Nästa vår blir det fästingsprutor till höger och vänster.


Statue of Liberty, April 2008


Maj:
Min happy birthday den 6e, jag firar med mig själv i Fimpen. Åker till Peking över dagen och shoppar lite, vill jag minnas. Jag får i slutet av maj veta att jag får jobbet i Södertälje. Tackar, tackar. Kan äntligen slappna av för första gången sen i februari.


Juni:
Avslutar jobbet i Fimpen och går på 4 veckors a-kassasemester. Spenderar en vecka i Sthlm för att spana in läget inför den stundande flytten. Kollar på en andrahandslägenhet i Högdalen. Bestämmer mig för att bli förortsbo under de tre  första veckorna som Stockholmare. Lär mig mycket om gasspisar och ugnar under denna tid.


Juli:

En bästis åker till ett land far, far, far away. Hon är inte hemma än, men kanske till min födelsedag nästa år. Jag anordnar den legendariska ADHD-festen 2008. Hur roligt som helst. Börjar jobbet i Södertälje. Flyttar in i lägenheten i Högdalen. Upplever livet i förorten, på riktigt. Många silverfiskar på toaletten, men som tur är, inte en enda kackerlacka. Inte i lägenheten i alla fall, men ute i trapphuset ligger dom döda i flockar. Mumma...


ADHD, Jeltzin-vodka, Bild lånad från Karin.


Augusti:
Börjar så smått komma in i jobbet och blir inneboende hos min farbror och faster. Det är mysigt, fast det är väldigt långt till jobbet. 1 timme och 40 minuter per väg med kollektivtrafiken känns lite för länge. Men det funkar.


September:
Har köpt en finfin lägenhet i Årsta med <3. Vi hoppas på en snabb inflytt. Det går sådär med den saken. Jobbar vidare och trivs som fisken i vattnet. Oftast. Tar en sväng till Öret och hälsar på i nollningstider.


Oktober:
Vi hade hoppats på att få flytta in 1 oktober men det drar ut på tiden. Känns jobbigt att vara inneboende, långa dagar och det blir bara mörkare och mörkare ute. Åker en sväng till Barcelona och upplever lite värme, sol och storstad. Blir väskrykt, men klarar Mulberryn med blotta förskräckelsen. Efter vi kommer hem så får vi äntligen flytta in i lägenheten. Det blir hyrsläp och flyttkartonger hela dagarna.


La Sagrada Familia, Barcelona oktober 2008.

November:
Flyter bara omkring. Är lycklig över min förkortade resväg till jobbet, tar bara 50 minuter nu, från dörr till dörr, inklusive eventuell dötid i väntan på tåg. Möblerar lägenheten och lever efter mottot: en flyttkartong om dagen är det bästa för magen. Lägenheten börjar komma i ordning. Gåsamiddagen står för dörren och vi åker till Örebro för årets roligaste tillställning, alla kategorier. Uppklädd till tänderna äter vi gås och dricker onödiga mängder alkoholhaltiga drycker.


December:
Julstress infinner sig inte, skönt. Blir sjuk och hemma från jobbet några dagar. Efter enstaka julmingel och mysgrejer på jobbet så åker jag till Håla och firar julen med familjen, hinner med att träffa några bästisar och åker hem lagom till nyåret. Träffar ytterligare några bästisar före nyåret och sitter hemma på nyårsafton och ugglar med <3. Det känns behagligt. Nyår är ju som sagt min least-favourite holiday.

Så där. 2008 är summerat. Undrar vad som händer framöver. Vilka resor blir det i år? Hur många jobb ska man behöva söka? Många frågor att få svar på...


RSS 2.0