Inga pengar? Åk hem till mammsen...

Det är exakt vad jag ska göra. Har ca noll kronor kvar på mitt konto denna månad. Allt crap kommer ju alltid samtidigt. Bilförsäkring, billigt. Sommardäck, billigt. Mmm, life's good... Men i helgen kanske man kan få lite trevlig mat i alla fall och kanske lite snacks. :)


Sommardäck...

är dyra historier. Vill ju inte ha några blaj-däck heller. Herre guud, det är kul med bil nästan jämt. Nåväl, om man räknar det per år som man använder däcken så blir det ju inte så dyrt. Kommer nog inte att köpa några fler nya däck till the G. Hoppas jag. Inte sommardäck i alla fall. Och inte vinterdäck heller, för det är ju aldrig vinter i Sthlm... :)


Köpenhamn i bilder


Dag 1 startade med en gångtur till den lille havefrun. Världens minsta skulptur, men väldigt välbesökt. Tydligen var det en amerikan som frågade någon dansk en gång, om man kunde åka hiss upp i sjöjungrfun, ungefär som man kunde göra i frihetsgudinnan förut... Tror nog att den amerikanen blev negativt överaskad när han såg den här lilla, lilla sjöjungfrun sen.
På väg från havefrun var man ju tvungen att ta ett foto på den tjusiga dannebrogen :)


Dagen fortsatte med en röd wienerpölse, med det hele...


Dag 2 innebar en tur till Carlsbergs bryggeri. På vägen dit gick vi förbi det tjusiga Absalon hotel, mitt i horkvarteret. Där bodde vi på vår klassresa i nian. Känns det som rätt plats för ett gäng hormonstinna 16åringar??
Elefantporten utanför Carlsbergs bryggeri har zwastikor (stavning, någon) på sidorna. Dessa var symbolen för Carlsberg runt 1910.

'
På Carlsberg fick man prova öl. Man fick göra doft-test och kunde därefter välja den öl som matchade vilka dofter man gillar. Tydligen så funkade Jacobsen Original Dark Lager och Carl's Special bra på mig. Syster-yster skulle uppskatta Carl's Ale och Carlsberg Hvede. Testet var ganska roligt och jag vet nu varför jag inte klarar att dricka Tuborg (of any kind). Anledningen är att Tuborg har en hint av svavel och korn i sin smak och det var de vidrigaste dofterna av alla. :)


Dag 3 innebar en tur till knarkarnas paradis Christiania. Det var en upplevelse. Det luktade sött, folk såg flummiga ut och det var ganska sunkigt. Man fick inte fotografera i Christiania. Undrar varför?? :) Det roligaste var nog skylten när man gick ut ur området: You are now entering the EU. :)

Vi gjorde som sagt lite annat också, typ åt mat och drack champagne. Men mobilkamera från SonyEricsson funkar bara i dagsljus. :)

I'm back

Jag är tillbaka i Svea Rike. Det var härligt att åka bort några dagar, även om jag råkade bli förkyld. :) Har tagit urtjusiga bilder från resan, men dom är i mobieln än, och jag har inte någon sån sladd med mig på jobbet. Lägger in dem ikväll. Helgen innehöll bland annat den lille havefrun, carlsberg, christiania, glömt visakort, dannebrogen, båttur och champagne. :)

Copenhagen

Snart är det dax att ta semester. På fredag åker jag till København. Eftersom mammaluringen inte kan följa med så kommer det troligtvis att följa med ett barn i stället. Då får man gå på Tivoli hela dagarna, och det passar ju mig bra eftersom jag uppskattar karuseller och sånt. :)
Nu ska jag jobba. Är här tidigt idag, i princip helt själv. SKÖNT!


Jag älskar bin och deras bon...

För honung är ju min passion. Eller???

Vi var på bio igår också. Såg en film om Che Guevara, som hette Che - Argentinaren. Den var sådär, dom pratade spanska och i vissa lägen var filmen så ljus så att man inte såg textningen. Det var lite dåligt. Annars var det ju intressant att se. Det har tydligen kommit en till film också, som heter Che - Gerillaledaren, så man får väl boka in sig för den sen också.

Igår och idag

Gårdagen startade med vårstädning. Hela lägenheten skrek på hjälp och jag och <3 var snälla nog att hjälpa den lite grann på traven mot en schysst sommarskrud. Det var välbehövligt. Ytterligare två obehagliga flyttkartonger föflyttades från våra golv ner i källaren och papperskartongsåtervinningen. Det enda som saknas nu är att hitta en klädinsamlingslåda att lägga gamla plagg i och en tripp till en återvinningsstation för att slänga gammalt skräp som inte platsar i den lilla återvinningsstationen i ommrådet.

Eftermiddagen igår spenderades på ett trevligt fik på Drottninggatan. Latte, chokladorgie och trevligt sällskap av M & K. Därefter fortsatte vi mot Hemköp, handlade mat och sen tog vi pendeln hem till mig. Drack vin och drink och en hedelrlig grogg. :) Vissa vinflaskor öppnades lättare än andra... Det var i alla fall sjukt kul och jag hoppas att vi gör om det snarast möjligt.

Idag vaknade jag något bakis, men vid gott mod. Diskade upp gårdagens grejer och tog med mig Gunnel på en shoppingresa till Sickla. Vi köpte skor och tröjor. För jag har ju inga tröjor kvar lhemma ängre, eftersom vissa behöver låna tröjor av mig när dom är här på besök ;) Av olika anledningar...

Utlovade bilder







Tror nog att jag kommer klara den här resan ganska bra. Sol, bad, drink, öl, vin, shooping. Alla mina favoritgrejer. :)

Helgen hägrar runt hörnet

Snart ska jag åka hem. Ska bli riktigt skönt. Idag har jag varit på besiktning med Gunnel. Det gick finaste fint. Såklart. Gunnel har badat och druckit spolarvätska också, så att besiktningsfarbrorn skulle bli extra glad. :) Men... nu är Gunnel så pass gammal att hon måste börja gå på kontroll varje år. Jeez, vilken extra utgift!

Hmm, nu ska jag räkna lite las-dagar, sen ska jag gå hem.

Mallis

8 aug till 22 aug åker jag och <3 till Mallis. Vi ska leva Svenne-banan-liv och sola, bada och chartra oss. Ska bli sjukt skönt. Återkommer med bilder på hotell och diverse sandstränder när jag kommer hem och kan surfa i fred. :)

En liten uppdatering: När jag kom hem igår kväll funkade det ju inte att ladda upp bilder. Typiskt!

Högt blodtryck

Jag har tydligen högt blodtryck. Har aldrig haft det förut. Alltid när jag tagit blodtrycket förut så har dom sagt att det ser såååå bra ut. Men igår sa dom att det var lite högt. Jag fick inte fortsätta med mina p-piller för jag låg på gränsen till hur högt man får ha när dom ska skriva ut. Så jag fick byta typ. Så nu får vi väl se hur skojig jag blir här framöver. :) Personligen hoppas jag på viktnedgång och minskad irritation på diverse tanter i min närhet, men det kan ju lika gärna bli helt tvärtemot. Vi får väl se.

Solen, where are you?

Vilket fantastiskt väder det har varit i helgen, till och med på Öland var det varmt och nästan ingen blåst. Men idag verkar solen gömt sig lite bakom molnen. Det är jämngrått söder om stan i alla fall.

Nästa vecka är det meningen att jag, mamma och syster-yster ska åka till Köpenhamn. Det verkar gå sådär bra med dom planerna, eftersom en av oss har passat på att krossa knäskålen i helgen. Så en av oss får nog inte följa med tyvärr. Och eftersom det kostar 600 kr per person att boka om så känns det ju inte riktigt värt det, då kan man ju lika gärna köpa en ny resa senare. Så troligtvis åker jag och syster-yster själva nästa vecka, eller eventuellt med ett barn, om man får byta en vuxen-biljett mot en barn-biljett vill säga. Hmm, lite krångligt blev det minsann.

Nu ska jag jobba vidare. Har det ganska lugnt idag, det är ju påsklov bland lärarna och rektorerna. Alltså, inte så mycket jobb för mig heller.

Påsklov

Snart har jag påsklov, i fyra dagar, varav två dagar är helg och jag skulle varit ledig ändå. Med detta vill jag ha sagt att jag under inga omständigheter tycker synd om personer som valt läraryrket och har lov mest hela tiden. :) Ni har inte dålig lön heller, jämfört med andra tjänstemän inom kommuner. Så det så... Var jag elak nu?? Det var inte min mening, det är bara det att det är sånt tjat från en del lärare hela tiden. Särskilt från dem som har jobbat i 150 år och med största sannolikhet inte har jobbat 44 timmars vecka på många år.

Mer än förväntat

Idag hade jag en "mer än förväntat" upplevelse. K-rauta ringde till oss, eftersom de hade fått in nya trallar. So... 32 trallbitar är inköpta, 8 förpackningar, 1000 spänn fattigare.
Jag gillar "mer än förväntat". Vi jobbar så i Södertälje också. Det ingår i vår värdegrund, eller principerna som den bygger på, typ.

Balkong

Igår var vi på K-rauta. Tänkte köpa trall till balkongen. Men eftersom det var så fint  väder i helgen,  så hade ju varenda stockholmare tydligen varit där under helgen och köpt på sig ett lager trall i ek. Grrr. Dom hade beställt nytt, men visste inte när det skulle komma in.
Har också spanat på möblemang till balkongen. Det ska bli vita möbler, troligtvis. Två stolar och ett bord. Sen ska ju jag ge mig på projektet "bygga bänk". Efter helgen är det nog dax att börja odla lite också. Känner mig lite som en gammal tant, men det får vara så just nu. Har ju aldrig haft balkong förut. Inte på riktigt i allafall.

Helgens bravader

Det var en rolig helg. Idag är jag dock inte särskilt utvilad. Måste nog sova på tåget hem. :)

Vilket fantastikst väder det var i helgen. Särskilt lördagen var ju verkligen fantastisk. Det var ju nästan så att man hade viljat grilla litegrann. :) Kanske kan göra det nån annan gång.

Denna vecka bjuder inte på några nyheter till att börja med. På fredag åker vi till Öland, då kanske man äntligen får vila upp sig ordentligt. Långledigt! Det är ju alltid trevligt med långledigheter, men samtidigt så missar man ju en dag att arbeta på, och man riskerar att halka efter lite grann. April är ju verkligen lång-helgernas månad också. Jag var ledig i fredags, är ledig på fredag och måndag eftersom det är påsk, sen är jag ledig fredagen veckan efter det eftersom vi ska till Köpenhamn och sen är det ledigt fredagen efter igen eftersom det är 1 maj. :)

Nu ska jag fika lite. Äta frukost.

Örebro imorgon

Imorgon kväll åker vi till Örebro. Vi bor på Hotell le Peppe, lyxigaste hotellet i Öret. :) Lite fest imorgon kväll, fest på fredag och fest på lördag. Ska bli riktigt, riktigt roligt.  

Bjuder på en schysst bild. Lånad av Kajan (tror jag).


Peppe & Stina. Hoppas vi får lika roligt nu i helgen ;-) Snyggaste mössorna i stan...

4 år

Idag har jag och <3 varit tillsammans i 4 år. :-D

RSS 2.0