Kvällens begivenheter

Nu slutar jag jobbet snart. Ska hoppa på pendeln till Älvsjö och kolla på en ny lägenhet (andra hand). Sen är det buss och tub till centralen och därefter fika med två av bejbsen :) Ska bli riktigt trevligt. Snacka lite skit och äta godsaker. :)
Men först, plåstra om skavsåren så jag kan gå ordentligt.
Puss och kram, vi ses på stan (om ni är i Stockholm vill säga, annars blir det svårt).

PS. Min nya kjol är fabulous. :) Förutom att det är så varmt så att fodret fastnar på benen... DS.

Gårdagen

Igår blev det lite shopping på lunchen. En kjol och ett par skor som var på rea. Jag gillar ju inte rea egentligen men när det gäller skor så är det ok.

På kvällen åkte jag in till Söder för att äta middag med syster-yster och hennes familj och deras vänner med familj. Men, som P sa när vi åt: det blir inte så mycket intellektuell konversation när man äter med små barn. :) Gott och trevligt var det i vilket fall som helst. Vi var på Koh Phangan på Skånegatan. Maten var stark och servicen var mycket bra. Sen gick vi en tur i Vita bergsparken och efter det tillbaka till Medis för en glass på Stockholms glasshus.Efter det var det dax för barnen att sova och för mig att åka tillbaka till förorten.
Nu är det time for work.

Kjol

Idag trodde jag att jag skulle ha en kjol på mig. En kjol som jag inte haft sen förra sommaren. Den var inte lika snygg som jag minns den :) Det blev shorts idag igen alltså. Ska iväg och köpa en ny kjol idag... Fick hem en rabattkupong från H&M förra veckan så det är nog dax att använda den nu. :)

Lägenhet sökes

Hej kära läsare!
Har du, eller kanske någon du känner, en lägenhet i Stockholm som bara står och skräpar? Jag kan ta hand om den ett tag. Maila mig: [email protected]

800 grader

Det känns som om det är så varmt på kontoret idag. Våga vägra AC verkar vara min arbetsplats melodi... Fy helvete vad jobbigt det är. Fötterna är uppsvällda likt en gravid kvinnas, fingrarna är som förstoppade prinskorvar och hjärnan kokar. Hoppas det är svalt på pendeln när man ska hem...

Bollkoll = noll

Åter igen har det visat sig att min bollkontroll är i det närmaste obefintlig. Festen hos A i helgen innefattade som vanligt den prestigefyllda rundpingisturneringen. Hur bra gick det för mig? Inte särskilt... De flesta omgångar åkte jag ur redan första rundan, vissa gånger höll jag mig kvar ända till andra rundan. :) En endaste gång lyckades jag vara kvar när vi bara var tre kvar, men då var det såklart någon som slog ut mig... Men det var roligt i alla fall, det är ju inte precis blodigaste allvar när vi spelar. Jag är desto bätte på Singstar :)

Horisontalläge

Tillbaka i Bögdalen. Har haft en underbart trevlig helg med bad, sol, tårta, vin, öl, brunch och tyvärr ett hej då till <3. Kvällen ska ägnas åt horisontalläge i soffan. Är ofattbart trött. Återkommer till helgens bravader senare.
Puss och kram, ät en banan.

Ut på tur

Nu åker jag ut på tur till centralen. <3 anländer om en halvtimme. Ska bli riktigt skönt med helg.

Fikakväll :)

Har haft en mycket trevlg fikakväll med J som jobbar här i Stockholm under några veckor. Vi började med varsin smörgås på John Chris Coffee på Drottninggatan. Det var väldigt gott. Även om min pipdosa (den som piper när köket gjort klart maten, typ som nummerlapp i de flesta restauranger) strejkade. Det dröjde vääääldigt länge innan det kom någon mat, så jag gick fram och kollade och, minsann, så var maten klar för servering, utan pip i dosan... Nåväl... Sen fortsatte vi med diverse bakverk på John Chris Coffee på Drottninggatan. :) Det är ju synd att flytta på sig... Min kaka var aningens hård i botten... Bordet rörde sig lite oroväckande när jag fösökte hugga mig igenom den med sked. Men den var god. :) Inga bilder tyvärr, varken på bakverk eller smörgåsar, kameran låg hemma.
Nu ska jag sova. Fredag imorgon. Skönt värre. Får äntligen träffa <3 igen.

Givande

Idag är en givande dag. Lär mig massor på jobbet av min mentor. Hon är väldigt trevlig och pedagogisk. Känns läskigt ibland att ha de uppgifter man har, men väldigt lärorikt och, som sagt, givande :)
Nu är det back to work som gäller.

Snart är det vinter

Jag behöver en  ny vinterjacka. Har dom kommit ut i butikerna ännu? Jag är alltid ute i sista sekunden annars när det gäller jackor. Resultat av det: jag hittar aldrig nånting. I år ska jag vara med från början. Lätt som en plätt när man bor i storstan...

Kalas i helgen

Ska på 1årskalas i helgen. :) Vad köper man till en 1årig tjej? Som har en syster som är fyllde 1 år för några år sen... Alla leksaker finns väl redan därifrån då eller? Hmm... Mycket klurigt... En bok kanske? Eller utvecklas leksaksmarknaden så mycket att den "stoppa klossen i lådan"-lådan som jag köpte till storasystern ser annorlunda ut i dag? Troligtvis inte, eftersom jag tycker mig minnas sådana lådor även på min tid...

Tråkiga jag

Frukost, åka buss, åka pendel, jobba, fika, jobba, lunch, jobba, fika, jobba, åka pendel, åka buss, handla, middag, tv, sova. Så intressant är jag idag.


Idag har jag...

... inte gjort så mycket. Var nere en sväng på stan för att fönstershoppa lite. Provade lite nya brillor på Synsam, köpte en bulle på 7Eleven, som jag ska smaska i mig snart. Jag har varit duktig också, gjort mat och matlåda :)
Nu ska jag fortsätta med mitt marathon, har haft en väldigt givande helg med de 4 flickorna :)
Och just ja, jag har varit ute på promenad imorse också.


Smaskens pyttipanna med ägg och rödbetor

Sushi, shopping och fika

Idag blev en mysig dag på city med Karin. Vi började med sushi på Arigato på Vasagatan, fortsatte med shopping och avslutade med en fika i Souk-gallerian. Det blev inte så mycket shopping för min del, bara en top från Gina.
Nu ska jag fortsätta mitt SATC-marathon, är inne på säsong 2 just nu.


Frappuccino och muffins


Nu börjar det

Nu börjar Sex and the City-marathonet. Börjar nog med säsong 1, även om jag såg de programmen rätt så nyligt på tv. Jag har laddat upp med en chipspåse och coca cola.
Ses i morgon :)

Marocko

Sitter och tittar på lite resor, till Marocko. Det verkar trevligt där, lite kultur, lite sol, lite god mat. Vi funderar (eller mest jag kanske) på att åka någonstans i januari/februari och Marocko låter mer och mer lockande för min del i alla fall. Vi var inne på Madeira för ett tag sen, men där har vi ju varit båda två, medans ingen av oss varit i Marocko. Dessutom verkar det billigt där nere, och resan verkar hyfsat billig den också. 2 veckor för 6000 kr per person. Det är inte jättevarmt i januari/februari, ca 20 grader bara (i skuggan), men vissa hotell har uppvärmd pool :)
Hmm, jag är sugen i alla fall, men först kanske det vore på sin plats att boka hotellet till Barcelonaresan i höst... :)
 







Lunch-date

Idag har jag varit på lunch-date med min farbror L. Han arbetar också här och ville såklart bjuda sin förtjusande brorsdotter på lunch. Det var trevligt och vi ska göra om det igen efter sommaren. När jag gick tillbaka till kontoret så regnade det och jag blev såklart frizzig i håret. Som vanligt. Men det gör ju inte så mycket, här i storstan kommer ju ingen av de personer som jag möter idag att möta mig igen, typ. Förutom mina kollegor förstås... Men dom gillar frizz, or so I've heard...
Nu ska jag uppdatera mina kunskaper lite mer inom det arbetsrättsliga området, och lyssna på regnet som smattrar på rutan :)

SATC-marathon :)

I helgen blir det nog SATC-marathon, för jag fick bästa presenten av bästa Karin. Välkommen till storstan liksom :) Någon som ska vara med på marathonet?? Vi har "onsdagsfikat" också, muffins, Ben & Jerry och hallon + Cola. Sehr gut!

Budgivningen gick för långt för vår del. Priset verkar ha landat på ca 100 000 över vår satta gräns för detta objekt. Men det kommer nya lägenheter och nya budgivningar...


Aaaah, äntligen :)

Budgivning

Budgivningen fortgår för oss. Får se om det håller... Troligtvis inte. Men vi får se.
Idag har jag varit på "kurs", typ. Jag har varit med när en kollega har visat ett program som vi använder för en annan person i organisationen som också ska använda det :) Nu på eftermiddagen ska jag uppdatera mina kunskaper i arbetsrätten. Sen i kväll, då är det fikadax med Karin, hon kommer till hooden och kollar läget :)

Fina blomman

Fick denna fina blomma när jag började på mitt nya jobb. Har air-brushat bort lite viktig information från kortet, i paint, det är därför det ser så proffsigt ut :)

Tråkigt liv denna vecka

Denna vecka har jag ett tråkigt liv. Inga penar = inget liv. Det finns dock några ljuspunkter, såklart det nya arbetet, fika imorgon och att jag kanske blir smal på köpet av denna ofrivilliga bantnings-fattigdoms-vecka :) Näääärå...
Skulle vilja handla lite nya kläder, har så dåliga sommarkläder... Men det får vänta tills lönen kommer.
Nåväl, back to the TV.

Lunch-hour

Lunchen är uppäten. Det blev en kräftsallad idag. Mycket gott.
Det är redan budgivning på lägenheterna jag tittade på igår. Vi är med i budgivningen än så länge. Får se hur det går.
Jag är fortfarande hyfsat trött. Det tar på krafterna att gå upp tidigt på morgonen. Har ju inte gjort det på fyra veckor liksom. Men mot slutet på veckan har det nog ordnat upp sig, med dygnsrytmen å så.
Nu ska jag arbeta vidare.

Schweinigt trött

Är ofattbart trött, har varit på "resande fot" i tolv timmar idag. Det var en bra dag på nya jobbet och dessutom har jag hunnit med två stycken visningar också. Får väl se om det blir nåt bud på någon av dem...
Nu: sova tror jag :)

I'm off

Dåså, då var det dax. Första dagen på jobbet. Hugaligen, så spännande. Har kopplat på charmen och tagit på mig ögonbrynen, nu går jag!

Master of the gas

Jag är gasspisens mästare :) It's boiling, god damn it!!

Tapas, vin och öl

Igår blev det alltså tapas på La Cucaracha på Bondegatan. Som vanligt när man äter tapas (vilket jag inte gjort så överdrivet många gånger) så är räkorna i vitlök och olja det godaste. Sen är ju såklart manchegoosten en favorit. Före La Cucaracha tog vi en öl och ett glas vin på Snaps och sen avslutade vi kvällen på ölhaket Oliver Twist. En lyckad kväll som också involverade sjungande tonårspojkar på tunnelbanan. De kunde bland annat "ååå-åka pendeltåg, jag är en loser bäjbi, jag har inget körkort", men sen kom de på att de ju faktiskt inte åkte pendel utan tunnelbana... :)

Strömma, igen...

Idag blev det lunch på Strömma krog & kanalbar igen :) Maten är god och servicen är bra.
Vi har även åkt runt och kollat in neighbourhoodsen lite här i närheten. Kollat så jag hittar till pendeln med bilen, å sånt :)
Nu är det vilopaus och sedan uppfräschning och krogbesök.


Min goda inkokta lax med färskpotatis och dillmajonäs.
Strömma krog & kanalbar

Framme

Framme i ghettot :) Någon som vet hur en gasspis och gasugn fingerar?? Jag har vissa funderingar på att ge mig på själva spisen snart, men en gasugn känns väldigt främmande... Var sitter gradantalet på ugnen, hur får man värme, var "tänder man på"??? Spisplattora fattar jag, där tänder man å sen är det klart (antar jag)... Men ugnen, help please!! Anyone???

Idag blir jag stockholmare

Idag är det dax. Jag tar min resväska och flyttar till Stockholm. Högst tillfällig lägenhet, men ändå... Jag flyttar idag!! Iiiih! Och imorgon ska jag nog handla lite nya outfits till jobbet. Ett par nya toppar kanske, eller, hör och häpna, kanske en klänning... :)
Imorgon kväll ska vi ut och käka på La Cucaracha, då blir det härliga tapas och gott vin förhoppningsvis. Kanske även en mojito :)
Nu ska jag gå ner i torkrummet och se om kläderna har torkar, troligtvis har de inte gjort det...

Libaneskisk fest

Ikväll blir det hemlagad libanesisk fest med hummus och tabbouhle (eller hur det nu stavas). Ska försöka fixa nånting mer libanesiskt också, kanske lamm-nånting :)
Hur som, jag har kokat kikärter hela morgonen. Nu är det klart. Så nu ska jag traska ner i tvättstugan och fortsätta med den roliga tvätten. Vi har världens i särklass vidrigaste tvättstuga. Städtanten from hell städar där, eller hon städar nog inte så mycket för det är vidrigt dammigt. Kläderna blir dammiga av att torka i torkrummet, typ... Mmmm, synd att vi ska flytta...


Här är kikärterna, i kastrull...

Middag och grillning i soffan

Middagen är intagen. Det blev färsfyllda paprikor med grönsallad. Hyfsat gott, även om paprikorna kunde varit mjukare. Nu är det dax för grillning i tv-soffan. Det går nåt program på 4:an där dom grillar i sommarsverige :) Till detta blir det jordgubbar och vaniljkesella. Mumselimums.

Pust och stånk

Hallen och toaletten färdigstädade. Vardagsrummet påbörjat. Tror jag lämnar resten tills imorgon. Vi är helt slut dammsugaren och jag...

Städdag

Idag är det den stora städdagen. Eftersom lägenheten är uppsagd känner jag att det är dax att börja röja lite. Dels för att det kan komma förbi människor som vill titta på lägenheten, dels för att det är bra att för-städa lite innan vi flyttstädar :)

Det är skönt när städningen är klar, då är det så himlarns fint, sen typ en dag senare ser det ut som vanligt igen. Dammråttor, hårrbollar och vidriga diskberg. Diskmaskin känns som prio ett i nya lägenheten, och tvättmaskin såklart. :)

Veckans måsten

Det är sista semester-a-kassa-veckan nu och en massa måsten har uppkommit

  • Tvätta
  • Packa
  • Städa
  • Diska
  • Läsa på om jobbet
  • Fixa lånelöfte

På måndag smäller det. Storstan, here I come! Jag är lite nervös...


Är jag inte riktigt frisk eller?

Känner mig fortfarande bakis. Eller, mer trött kanske... Riktigt jobbigt att köra hem idag, tog ca 7 timmar. Tog vägen över El Stockholmo och hämtade nyckeln till lägenheten som jag ska ha i två veckor. Sen blev det E4:an hem, å det var riktigt trååååkigt.
Nu blir det väl tv och en och annan puss resten av kvällen :)

Bakis a'la ADHD

Idag är en bakisdag. Hade ett livat partaj igår. Mina vänner är de sötaste som finns. De förgyller mitt liv :)
Nu ska jag moffla in chips i bullinkastet och dricka isvatten :)

SATC-nörd

Jag är en SATC-nörd av stora mått. Kollar om och om igen på alla avsnitt när de sänds på TV3. Måste köpa boxen snart. Har liksom inte gjort det ännu av någon konstig anledning. Kl. 23.00 smäller det i alla fall på TV3 ikväll igen. Skönt med semester, hade ju inte kunnat vara uppe annars...

Imorgon är det bad som gäller. Åker till Gävle kl 08.30 och hoppas att klanen är klar när jag kommer fram. Sen ska jag agera lektant, badvakt, ordningsvakt och sen ska jag hem och vårda mina fula fötter :)

Puss och kram vi ses på stan :)


Jag ska köra, köra fort som faan...

På väg till det vackra Dalarna, ska anordna en liten tillställning där i helgen :)

Det är konstigt att man blir så dala-patriotisk när man inte bor där längre. I vanliga fall, när man bor i Dalarna, så är det ju inte så speciellt, men nu när jag bor 100 000 mil därifrån så är det ju gudomligt vackert, trevliga människor och allmänt bäst :)

Nåväl, jag ska semestra hos mammsen över helgen. I dag ska jag nog fösöka ta det lugnt, sola i trägården kanske. I morgon blir det nog bad-resa till syster-yster och på fredag ska jag börja förbereda festligheterna. Dessutom ska jag till banken på fredag och försöka hinna med att gå på lite festligheter som Maria har. Hon ska ju lämna oss här i Sverige ett tag och emigrera till sydligare breddgrader. Mycket sydligare breddgrader. Dessutom kommer några av mina gäster redan på fredag kväll.

Ok, off we go :)

Tikka och EMD

Idag blev det Chicken Tikka Masala till middag. Så gott, så enkelt och så starkt :) Sen har jag slötittat på Allsång på Skansen, EMD var med, "pojkbandet" ni vet. Men Jesus Christ skippa M direkt, han är ju racklig som faan. Skulle ju räcka om de hette ED :) Haha...

Smaskensfilibajs!

Nu ska jag packa väskan, småtitta på tv och sova natten lång.

Tantlugg

Tack så jävla mycket äckelfrisör!!! Tant var det här... Satan i gatan vad fult, nu får man stanna inne i två veckor tills den växt till sig igen... Jag sa lite till, inte 3 centimeter till...

Utmaningen antagen :)

Här kommer svaren på utmaningen jag antagit av Karin

Regler:

Beskriv först reglerna

Svara på alla frågor

Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. (Jag skippar den här punkten för alla som jag känner är redan utmanade)

Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!


Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?


Hälsa på hos gynekologen (check)

Klippa luggen (check, skulle gärna ha den o-checkad)

Diska (check)

Grilla mig i ett solarie (check)

Packa väskan ()

Vad gjorde du för 10 år sedan?

10 år sen... Gick på gymnasiet, hade nog precis tagit bort min schyssta räls, fyllt 18 år. Inte mycket mer intressant än så, tyvärr.

Ställen du bott på?

Avesta - hos mammsen och pappsen i ca 21 år 1980 - 2001

Örebro - Studentgatan 2001 - 2002

Örebro - Västra Vintergatan 2002 - 2004

Örebro - Hagmarksgatan 2004 - 2006

Avesta - hos mamma 2006

Avesta - Slaggatan 2006 - 2007

Nässjö - 2007 - 2008

Stockholm - snart


Fem saker du skulle göra om du var biljonär?


Casha lägenhet, båt och sommarhus

Investera i fastigheter

Resa med nära och kära

Betala av lån (CSN och bil)

Shoppa loss


RSS 2.0