Suomi

Idag flyger jag till Suomi och går på 100års kalas. Undrar om jag blir så gammal? Om man får vara som min mormor, bo i eget hus och vara pigg å så, då kan jag tänka mig nåt sånt, men inte annars.
Flyger ikväll, över Helsinki, så man får öva på sin finska på flygplatsen. Spännande värre. Tursamt nog ska jag ha en syster-yster och en invalido med mig. Invalido kanske kan tyda någonting från de finska kråkorna på tavlorna inne på flygplatsen i allafall. :) Tursamt har vi ganska väl tilltagen bytestid idag också, så hon hinner stappla sig till ny terminal och gate. Tyvärr har vi inte samma lycka på måndag när vi ska hem, då är bytestiden en halvtimme. :) Men jag tror att flygplanen brukar vänta på varandra vid sånna här byten.
Har hört talas om kanonväder i helgen också, vilket ju bådar gott, då kanske man kan sitta ute i trädgården på landet och få lite färg på armar och ben. I Finland är det ju sällan särskilt varmt dock, så risken för solsting och värmeslag är inte så överhängande. Men, en sol är ju alltid en sol.
Nu ska jag jobba lite, fika lite, jobba lite, luncha lite, jobba lite och ge mig av lite.

Jag får en ny

Cykel! Yeey, jag får en ny. Samma sort. Gratis, för jag hade ju tecknat en extra försäkring när jag köpte cykel som betalar självrisken. 195 kr kostade den försäkringen, typisk sån försäkring som man undrade varför man inte tackade nej till. Nu är jag jäkligt glad att jag tog den :) Ska ta den igen när jag hämtar min nya cykel. Och jag ska köpa ett extra lås direkt. Så jag kan låsa fast cykeln vid diverse cykelställ, lyktstolpar, osv. Kan man skaffa elstöts-grejer till cyklar, så att den som rör cykeln utan att låsa upp får en riktig jävla kyss??
Hmm, ska åka till Sportex  i Sickla idag och spana in om dom har den modell jag ska ha. Ska köpa födelsedagspresent till syster-yster också. Undrar vad jag ska köpa...

Kommunruset

Idag är det Kommunruset. Den stora löparfesten, eller för min del, den stora gångfesten.
Helst av allt skulle jag vilja åka hem för jag vill leta på kvittot till min cykel och den där försäkringen och ringa polisen och sånt. Vill ju inte polisanmäla och ringa försäkringsbolaget innan jag har svar på alla frågor de kommer ställa, typ ramnummer, kostnad, och liknande.
Buuhuu! Jag är så pissed idag! Faan alltså, håll era äckliga klåfingriga kleptomanfingrar nån annanstans. Typ, i närheten av en motorsåg...

FUCKING THIEVES!

Tack för att ni tog min cykel, som jag haft i 1 månad. Väldigt fint gjort, verkligen! Hoppas verkligen ni får er femhundring när ni säljer den. Mer får man väl inte för en begagnad cykel som kostar 2000 kr i nypris. Grattis till ert kap!
Hoppas du/ni blir påkörda av en bil och dör!

Skithotell bokat :)

Jag har bokat in födelsedagsfirargänget på ett sunkigt London-hotell. St Athans heter det minsann och ligger vid Russell Square. 1 ynklig stjärna hade det orkat skrapa ihop, men frukosten fick faktiskt bra betyg. Det är ju ett Bed & Breakfast hotell så det är ingen skabbig kontinental frukost utan en schysst full english :) Korv, bacon, ägg, toast.

Här ska jag sova med fyra fisande pojkar/män/godisbitar. Aaaah, mmmm, London är verkligen the shit när det gäller fräshör och standard på boende:


Nu börjar jag tröttna

På massa olika saker. Bland annat att det är lågkonjunktur. Skitekonomi. Jag har inte pluggat 4 år för att bli arbetslös igen. Det är ju inte någon som söker en schysst personalare just nu, därav söker ca 150 schyssta personalare varje enstaka tjänst som ligger ute. Är det rättvist?? Ska man behöva bli lektant för att få jobb? Jag vill inte ha ett jobb där man utsätts för smittor av olika slag, dagarna i ända. Dessutom vill jag ju inte jobba med barn. Men det är klart, det är ju lättare at dra ner på administrationen än på själva verksamheterna. Sen får vi se hur jäkla bra alla rara verksamheter klarar sig när de inte kan få hjälp med sånt som de inte kan. Eller så kan man ju skita i allt, och hoppas att det ordnar sig. A-kassan betalar ju riktigt bra. Någon som vill köpa en bil kanske?? ;)

Sushi idag igen

Herre gud, jag har ätit sushi idag igen. Idag var vi på ett svennebananställe där rullarna hette typ California och Alaska. Alltså själva fyllningen hette så, så att det skulle vara lätt att uttala för oss dumma svenskar kanske. :) Jag tog bara rullarna, dom är godast. 4 california och 4 alaska :) Nu har jag 11 kr kvar på mitt konto, tur att jag har matlåda imorgon och att jag får nya pengar på onsdag. Ska nog försöka spara några slantar den här månaden också, tror jag.

Äh, back to work nurå för fasen. :-S

Hugaligen

Känner mig lite slö i huvudet idag. Blev ju ganska mycket rom igår. Idag luktar hela köket mynta och lime. Men förkylningen känns lite bättre. :) Nu ska jag göra mat och se sista avsnitten på sista säsongen av S.A.T.C. Löövli!  


Tråkigaste arbetsuppgifterna

1. Pyssla i arkivet
2. Leta information, som personen som vill ha informationen lika gärna skulle ha kunnat ta fram själv.
3. Sortera pärmar
4. Lyssna på onödig infrmation som någon babblar om.
5. Ringa till personer som lämnat meddelande till mig för ca 1 vecka sen, men meddelandet inte gått fram eftersom vi har så bra mobiloperatör.

Ensam och sjuk

Sitter i princip ensam på jobbet. Satt i princip ensam på pendeln också. Och jag är, typ, sjuk. Ska dra mig hemåt vid lunch, jobbar hemma ett par timmar i helgen i stället.
Ikväll ska jag bädda ner mig i soffan och se på S.A.T.C. Äta ostbågar och dricka cola. Så får man göra när man är, typ, sjuk. Man får väl göra det annars också om man vill, men det är mer befogat när man är risig.
Hoppas jag mår lite bättre imorgon, då ska jag ju dricka champagne... *håller tummarna*

Taggtråd

Det är vad jag har i halsen. Hello, Strepsils! När jag kommer hem dårå. Först ska jag "motionera" med jobbet. Vet att man inte ska göra de när man har ont i halsen, men vi ska ju bara ut och gå stavgång ju. Just nu regnar det dock, så vi får väl se hur det blir...

Färdigställningspersonal, tack!

Jag och mitt kära <3 skulle behöva anställa personal som färdigställer våra påbörjade projekt. Sittlådan, tvn, mediamöbeln, omplantering av diverse växter. Någon frivillig? Lön: enligt kollektivavtal.

Sommarlov tack

Semestern var är du? Om 5½ vecka är det semester. Då ska vi åka till Danmark och Tyskland. I Danmark ska vi åka till Köpenhamn och i Tyskland ska vi bland annat till Helgoland. Och kanske Hamburg, om jag vågar köra i närheten av en sån stor stad. :) Sen ska vi ju naturligtvis till Bordershopen också, på vägen hem. Aaah, Jeltzin-vodka... ;) Sen ska jag jobba halva juli och en vecka i augusti och sen ska vi till Mallis. Yiiie-haa! Prisa skatteåterbäringen, säger jag bara...

Fattiglapp

Jag är så jäkla fattig. Jag vet inte vart mina pengar tar vägen. Det är alltid något extra varenda jäkla månad. What the fuck liksom...

Nytt

Jag har två par nya brillor att stoltsera med. Lite ovan med modeller och färger ännu, men det kommer nog att lösa sig. Kan visa foton senare. Eller så får man väl komma och hälsa på om man vill se dom förresten...

Dyrland

Min mormor fyller 100 år snart. Jag ska åka dit och fira med henne. Sitter just i detta nu och kollar på flygbiljetter och det är ingen rolig syn. Ca 3000 kr kostar det att åka till Dyrland. Det är typ billigare att åka till Bulgarien 1 vecka inklusive hotell. Jag är därav lite förgrymmad. Det hade ju varit skönt om man hade kommit undan med hälften ungefär. Men, men, risken är ju att man inte träffas så många fler gånger och hon blev ju så glad när jag sa att jag tänkte komma och fira henne när hon ringde till mig på min födelsedag. Synd bara att allt man gör kostar pengar. Finland -3000 kr, Mallis -7000 kr, Britney -900 kr, osv. osv. Hur ska jag klara mig på a-kassa i höst??

Brittan + vi = sant

Vi ska gå på Britney Spears. Jag har köpt biljetter. Det fanns dyyyra biljetter, sånna köpte inte jag. Jag köpte billiga, hoppas det finns storbildsskärmar :) *hihi*


Helgen har varit jätterolig. Började på fredagen med middag på Svejk, sen drinkar på Vampire's Lounge, sen taxi hem, *ska du med också???* , sen grogg och öl hemma hos oss. Lördagen bjöd på fina blommor och champagne och choklad i present. En finfin inbjudan till Spotify. Drinkar, öl, cava, rosé, rött, cider. Mat. Musik och goda vänner! Många skratt och drinking-game. Puss på er söta vänner. Söndagen var en dag i fettets tecken. Maxmål och Chilicheese + fika på Tidemans på Östermalm. Och lite chips på kvällen, såklart...


Balkongprojektet

Herre gud, vilket arbete. Igår byggde jag ett balkongbord heeela kvällen. Vi har spikat och sågat på sittlådan hela veckan, den är fortfarande inte klar. Golvet är inte färdigsågat, men hyfsat klart ändå. Krukor är inköpta för omplantering av diverse örter, tomater och chilifrukter. Längta till nästa år när allt är klart, joråvars...

Jag är ung

Jag är en ung kvinna utan problem med min stigande ålder. Det är jävligt skönt faktiskt. Varför ska man stressa över ålder för? Fattar inte det. Herre gud, det finns väl plenty of time, och gör det inte det så är det inget jag vet något om just nu. Då får man ta det när den dagen kommer...
Grattis på födelsedagen till mig! Nästa år blir jag 30 :) It's party-time!

Byggare-Bob

Jag och <3 bygger för fullt hemmavid, en pall-låda-bänk till balkongen. Igår var vi på jättebyggmarknaden Fredells i Sickla. Sen bar det hem för at börja såga lite. En kortsida till lådan är klar. Idag räknar jag med att alla sidor ska vara klara, utom locket och botten (som jag förövrigt råkade glömma bort i materialköpet). Imorgon räknar jag med att börja måla. Förhoppningsvis är det strålande väder i helgen, så jag kan inviga lådan då, och eventuella balkongmöbler, som troligtvis inte kommer att få plats i och med att lådan har kommit på plats... Hmmm... Balkongbord modell litet i vitt sökes, allt av intresse.

RSS 2.0