Köpenhamn i bilder


Dag 1 startade med en gångtur till den lille havefrun. Världens minsta skulptur, men väldigt välbesökt. Tydligen var det en amerikan som frågade någon dansk en gång, om man kunde åka hiss upp i sjöjungrfun, ungefär som man kunde göra i frihetsgudinnan förut... Tror nog att den amerikanen blev negativt överaskad när han såg den här lilla, lilla sjöjungfrun sen.
På väg från havefrun var man ju tvungen att ta ett foto på den tjusiga dannebrogen :)


Dagen fortsatte med en röd wienerpölse, med det hele...


Dag 2 innebar en tur till Carlsbergs bryggeri. På vägen dit gick vi förbi det tjusiga Absalon hotel, mitt i horkvarteret. Där bodde vi på vår klassresa i nian. Känns det som rätt plats för ett gäng hormonstinna 16åringar??
Elefantporten utanför Carlsbergs bryggeri har zwastikor (stavning, någon) på sidorna. Dessa var symbolen för Carlsberg runt 1910.

'
På Carlsberg fick man prova öl. Man fick göra doft-test och kunde därefter välja den öl som matchade vilka dofter man gillar. Tydligen så funkade Jacobsen Original Dark Lager och Carl's Special bra på mig. Syster-yster skulle uppskatta Carl's Ale och Carlsberg Hvede. Testet var ganska roligt och jag vet nu varför jag inte klarar att dricka Tuborg (of any kind). Anledningen är att Tuborg har en hint av svavel och korn i sin smak och det var de vidrigaste dofterna av alla. :)


Dag 3 innebar en tur till knarkarnas paradis Christiania. Det var en upplevelse. Det luktade sött, folk såg flummiga ut och det var ganska sunkigt. Man fick inte fotografera i Christiania. Undrar varför?? :) Det roligaste var nog skylten när man gick ut ur området: You are now entering the EU. :)

Vi gjorde som sagt lite annat också, typ åt mat och drack champagne. Men mobilkamera från SonyEricsson funkar bara i dagsljus. :)

Kommentarer
Postat av: Karin

härlig weekend..=) men alltså..det var väl inge större fel på absalon..eller?..mmm..=)

2009-04-27 @ 20:26:59
URL: http://www.soija.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0