Mallis var det ja...

Utlovade ju ett inlägg om Mallis. Kommer ju knappt ihåg att vi var dit längre. Känns ju väldigt avlägset just nu, när det är 15 grader varmt ute och man sitter i kontorslanskapet och odlar förkylningar...
Hur som helst, här kommer my story från Mallis. Eller, i vilket fall det jag kommer ihåg...

Det första vi gjorde när vi kommit fram till hotellet var att packa upp lite, smörja in oss i stekarkräm och sen gick vi till stranden. Värmen, havet, vågorna. Guud vad härligt det var. Hotellet, Eden Alcudia, var helt ok. Lite väl mycket kids vid poolen, men annars helt ok. I receptionen (och på alla andra ställen på hela Mallis visade det sig senare) var tyska det nya världsspråket. Tursamt för oss att vi varit i Tyskland tidigare i sommar och övat upp oss lite. :)


Första kontakten med havet och poolen :)

Två dagar hyrde vi vrålåk, i form av Toyota Yaris. Motorkapaciteten var väl inte sådär väldigt enastående när man skulle upp för de slingriga vägarna precis. Jag fick inte säga hej till fjärde växeln många gånger om man säger så... Hur som helst. På vår första utflykt åkte vi ner längs den östra kusten och gjorde stopp i bland annat Manacor (där jag köpte mina pärlor), Portocolom och Cala D'or. Vi hann också med en tur till den fina och extremt populära stranden Es Trenc. På vägen till Es Trenc (som inte var mer än ca 1,5 meter bred) råkade vi fixa en schysst repa i lacken på bilen. :) Ja, ja, shit happens som man brukar säga :) På kvällskvisten under den första bilutflyktsdagen tog vi oss upp till Formentor, på en udde längst upp i norr. Spanade på solnedgång och körde slingerikrokvägar :)


Portocolom och solnedgång i Formentor med Mr Ray-Ban och Ms Calvin Klein.

Bilutflykt nr 2 tog oss till västra sidan av ön och vi tog slingrande vägar till Sa Calobra där det fanns hiskeligt blått vatten och fina båtar. Därefter kollade vi kustens andra städer i form av Sóllier och Valldemossa. Fina små byrar längs enormt slingriga vägar. :)


Läskiga vägar

Emellan dessa bilutflykter solade och badade vi. Tog en och annan drink. Åt supergod mat. Drack ett och annant glas cava. Gick på marknad. Spelade ett och annant parti uno och träffade L & L från Örebro som också firade sin semester på Mallis.


Börjar bli lite brun... :)


Balkongnöje numero UNO :)

Skulle gärna åka tillbaka snart. Det var trevligt som bara den. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0